Reacție. Primăria, după ce Brașovul ar fi pe locul 3 în topul celor mai poluate orașe din România

Last Updated on martie 8, 2019 Brașovul, Iașul și Bucureștiul au fost arătate cu degetul de Comisia Europeană ca fiind cele mai poluate orașe din România. A trecut timpul, nimic nu s-a întâmplat. Zilele trecute, o organizație elvețiană a făcut un top al celor mai poluate orașe din România, pe baza senzorilor montați în anumite zone. Iașul, Brașovul și Clujul au fost desemnate cele mai poluate orașe din românia.

Autoritățile locale au și explicațiile pentru care Brașovul ar putea fi pe locul 3 în acest clasament. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, a explicat că stațiile de monitorizare au fost amplasate în punctele din oraș cu cel mai ridicat nivel al poluării la orele de vârf.
Reacție. Primăria, după ce Brașovul ar fi pe locul 3 în topul celor mai poluate orașe din România 1

În cele mai multe zone din Brașov, însă, aerul este de o calitate bună sau chiar foarte bună. Totuși, municipalitatea a luat și ia în continuare măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului.

„Știm că în Brașov sunt zone destul de poluate, tocmai de aceea am aprobat planul privind calitatea aerului, ca să putem lua măsuri în acele zone pentru reducerea poluării.

A vorbi despre întreg orașul că este un oraș poluat este foarte, foarte mult spus. Invităm pe oricine este doritor să vină să se plimbe prin Brașov, prin toate cartierele din Brașov și să vadă dacă vorbim de un oraș poluat”, spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov, pentru RTT Brasov.

Primăria Braşov a construit centura ocolitoare a municipiului, care a scos traficul greu din oraș. Pe lângă descongestionarea traficului rutier, măsura a însemnat și o reducere semnificativă a poluării.

La îmbunătăţirea calităţii aerului contribuie autobuzele moderne care au intrat deja în circulaţie, şi vor avea un efect însemnat cele hibrid şi electrice care vor intra în flota RATBv. Numărul tot mai mare de autovehicule face însă ca măsurătorile stațiilor din oraș și împrejurimi să înregistreze uneori și depășiri, în special la orele de vârf, când se circulă bară la bară pe anumite tronsoane de străzi.

Previous Story

Record. Primăria Brașov: „Ne apropiem de 2 milioane de treceri prin turnichete. De la începutul sezonului (7 decembrie 2018) și până ieri, s-au înregistrat 1.948.833 de treceri prin turnichete, cu aproape …”

Next Story

Brașov. Vrei un parc nou? Hai la dezbaterea publică PARC IUS-Lubrifin-Lemexim: „Credem cu tărie că un parc mare în zona IUS-Lubrifin-Lemexim, pe lângă avantajele pe care le aduce, la nivel de mediu, social și pentru creșterea calității spațiului urban, ar fi și o…”