Brașovul, unul din cele mai poluate orașe din România? Top AirVisual

Last Updated on martie 6, 2019 România se află pe locul 37 în topul celor mai poluate țări din lume, în anul 2018, potrivit unui studiu companiei de cercetare AirVisual.

Poluarea din România este considerată moderată.

Brașovul, unul din cele mai poluate orașe din România? Top AirVisual 1

 

Cel mai poluat oraş (din cele 22 pentru care există date) a fost în 2018 Iaşi, unde concentrarea medie de particule în suspensie (PM 2.5) a fost de 27 de micrograme pe metru cub.
Pe locul doi s-a situat Cluj, cu o medie de 21,4 concentrarea  de particule în suspensie, iar pe trei Braşovul, cu o medie de particule în suspensie de 21,3 micrograme pe metru cub, mai mare decât cea din Bucureşti (20,3 micrograme pe metru cub), informează bizbrasov.ro, preluat de Digi 24.
La polul opus se situează Constanţa, cu un nivel mediu de 12,4 micrograme pe metru cub; alte oraşe cu un grad redus de poluare sunt Brăila, Galaţi şi Văleni.
În ceea ce priveşte clasamentul la nivel global, acesta este dominat de localităţi din India, China şi Pakistan. Potrivit datelor oficiale, în toată lumea, peste 6,5 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor asociate poluării. 25.000 dintre ei sunt din România.

 

 

Previous Story

Brașov. Se opreşte apa pe 11 străzi, miercuri, timp de 7 ore

Next Story

Brașov. 300 de angajați de la Fabrica de Zahăr Bod vor fi concediați. Alte 3 companii fac concedieri