Brașov. Tunel spre Livada Poștei, strada Nicolae Iorga se transformă în Parc, parcare gigant. George Scripcaru: „Şi traficul spre Livada Poştei va fi trecut în subteran, iar practic parcul se va extinde pe …”

Last Updated on martie 18, 2019 Primarul George Scripcaru a venit cu noi detalii privind Parcul Central sub care va fi construit o parcare gigant, de 3,000 de locuri. Scripcaru spune că strada Nicolae Iorga va fi transformată în Parc iar traficul auto se va desfășura printr-un tunel.

„Şi traficul spre Livada Poştei va fi trecut în subteran, iar practic parcul se va extinde pe actuala stradă Nicolae Iorga, pe străduţa din faţa Primăriei care face legătura cu B-dul Eroilor, dar şi pe actuala bandă de parcări supraterane de pe acest bulevard. În prezent, suntem în curs de întocmire a documentaţiei necesare realizării unui studiu de fezabilitate prin care să fie luată în calcul şi extinderea spaţiilor verzi din această zonă de relaxare şi agrement din Centrul Braşovului”, a declarat primarul George Scripcaru pentru bzb.ro.

Brașov. Tunel spre Livada Poștei, strada Nicolae Iorga se transformă în Parc, parcare gigant. George Scripcaru: „Şi traficul spre Livada Poştei va fi trecut în subteran, iar practic parcul se va extinde pe ...” 1

Acesta a mai adăugat faptul că odată cu amenajarea parcării şi a tunelului rutier care va ieşi la suprafaţă în zona Casei Armatei şi prin actuala intersecţie semaforizată din zonă se va descongestiona traficul, ţinând cont că maşinile care urcă spre Livada Poştei nu se vor mai intersecta cu traficul de pe strada Lungă.

„Lucrările se vor derula pe tronsoane, iar în ceea ce priveşte vegetaţia, arborii de valoare vor putea fi strămutaţi, iar în plus, dacă vom realiza această extindere a zonei verzi, vom planta o serie de noi arbori şi arbuşti pe zonele unde acum avem asfalt.

Practic se va excava întreaga suprafaţă, iar peste placa de beton şi restul izolaţiilor care vor acoperi parcarea se va pune un strat de câţiva metri de pământ vegetal, care va permite dezvoltarea de vegetaţie”, a mai explicat primarul.

Previous Story

Brașov. Medicul Florin Bîgiu este noul manager interimar la Spitalul de Psihiatrie. „Există aparatură performantă cumpărată, dar până acum nu s-a identificat încă în spital un spațiu pentru asta, cred că şi din rea-voinţă, pentru că proiectul este …”

Next Story

Brașov. Începe Târgul de CArte și Muzică Libris la Aula Universității Transilvania