Brașov. Grădina Zoologică, prima din România care va avea un panda roşu. Este adus din Suedia

Last Updated on martie 28, 2019 La Grădina Zoologică din Brașov va fi adus în această primăvară, în premieră în România, un exemplar de panda roșu. Animalul va fi adus din Suedia.

Exemplarul, o femelă, va ajunge la Brașov luna viitoare, însă, conform procedurilor, va sta o perioadă în carantină, informează bzb.ro.

Brașov. Grădina Zoologică, prima din România care va avea un panda roşu. Este adus din Suedia 1

„În mod normal, această specie poate fi adusă numai în grădinile zoologice care sunt membre cu drepturi depline ale EAZA, iar noi încă nu suntem. Din fericire, în cazul Grădinii Zoologice din Braşov s-a făcut o excepţie”, a declarat directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru.

Reprezentanții grădinii zoologice au început amenajările pentru noul locatar, astfel, în țarcul animalului a fost plantat deja bambusul.

Panda roșu (Ailurus fulgens) este un mamifer erbivor, puțin mai mare ca o pisică. Este înrudit cu ratonul și dihorul și este în prezent o specie clasificată ca amenințată cu dispariția de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), cu o populație numărând mai puțin de 10.000 de exemplare, informează agerpres.ro.

Deși se credea că este o rudă a ursului panda, prin analize moleculare s-a constatat că nu face parte din familia urșilor.

Animale, cu o înfățișare asemănătoare unui urs, de până la 66 de centimetri lungime, au o blană pufoasă, de culoare roșcată, cu pete albe pe marginile feței și deasupra ochilor. Sunt animale extrem de acrobatice, care petrec majoritatea timpului în copaci.

Ei își folosesc cozile lungi, de până la 50 de centimetri, pentru a se acoperi în timpul iernii, în scopul a-și asigura căldura. Panda roșu consumă în principal bambus, însă dieta sa include și fructe, rădăcini, ierburi și uneori pește, ouă, rozătoare mici și insecte.

Aproape 50% din habitatul acestor animale se află în Himalaya de Est, însă tăierea copacilor și a bambusului a dus la scăderea populației de panda roșu într-o mare parte a arealului în care acesta poate fi întâlnit.

Previous Story

Brașov. Emoții pentru George Scripcaru. Dosarul penal „Skoda” la a treia amânare a pronunţării. Îl condamnă?

Next Story

Brașov. Primăria va interzice ca autobuzele poluante să intre în oraș. Primul pas, autobuzele pentru navetiști. Dacă măsurătorile aerului vor fi tot rele Primăria va trece și la interzicerea autoturismelor personale poluante?