Brașov. Emoții pentru George Scripcaru. Dosarul penal „Skoda” la a treia amânare a pronunţării. Îl condamnă?

Last Updated on martie 28, 2019 Dosarul penal „Skoda” al primarului George Scripcaru se află la a treia amânare a pronunțării.

Tribunalul Brașov a amânat din nou pronunţarea în dosarul penal în care primarul George Scripcaru şi Cristian Radu, fostul director al Regiei Autonome de Transport Braşov (transformată între timp în societate comercială), au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, informează mytex.ro.

Brașov. Emoții pentru George Scripcaru. Dosarul penal „Skoda” la a treia amânare a pronunţării. Îl condamnă? 1

Primarul George Scripcaru este cercetat pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează achiziționarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administrației locale.

Din cercetările efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA reiese că faptele au fost comise între anii 2007 și 2015.

“În perioada 2007 — 2015, inculpatul Scripcaru George (…) și-a exercitat influența reală asupra directorului general al unei societăți din subordinea Primăriei Brașov și l-a determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția Primăriei Brașov, semnându-se în acest sens mai multe contracte și acte adiționale.

Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații)”, se precizează în comunicatul DNA, potrivit agerpres.ro.

Procurorii mai susțin că George Scripcaru, pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosința Primăriei Brașov sunt utilizate în interesul său personal, a solicitat aceluiași director ca, în cazul în care pe adresa societății vor veni solicitări din partea Poliției Rutiere, să fie comunicat numele unui angajat al societății, care să fie sancționat contravențional în locul său.

Previous Story

Brașov: Emoția l-a ucis. Un brașovean a murit în timp ce dădea examenul auto

Next Story

Brașov. Grădina Zoologică, prima din România care va avea un panda roşu. Este adus din Suedia