(Last Updated On: March 3, 2019)

Președintele Consiliului Județean Brașov încearcă o explicație simplă de ce Brașovul are nevoie de un Aeroport.

Ideea principală a reprezentanţilor administraţiei judeţene este că la Braşov se va construi un „aeroport al viitorului”, care ţine cont de toate tendinţele europene. În premieră pentru România, aeroportul va avea un turn virtual şi, ca o a doua premieră, va fi concesionat unui operator privat, anunță bzb.ro.

Pe Facebook, Adrian Veştea a scris: „Așadar, de ce un aeroport în Brașov? Rezultatul calculelor prezentate anterior este că un locuitor din județele Brașov, Covasna și Harghita face în medie trei ore ca să ajungă la un aeroport.
Adrian Veştea: „Așadar, de ce un aeroport în Brașov? Rezultatul calculelor prezentate anterior este că un locuitor din județele Brașov, Covasna și Harghita face în medie trei ore ca să ajungă la un aeroport. Folosind aceeași metodă de calcul, am constatat că ...” 1

Folosind aceeași metodă de calcul, am constatat că această medie de trei ore până la un aeroport se va reduce la o oră, după ce Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav va începe operarea și va asigura destinațiile oferite de restul aeroporturilor.

Această diferență de două ore în durata călătoriei face diferența între o călătorie plăcută și una frustrantă înspre sau dinspre aeroport. Vom vedea mâine ce impact are această diferență din punct de vedere financiar pentru locuitorii și turiștii din regiunea Brașovului”.