Foto Brașov. Magistrații au protestat împotriva Ordonanțelor lui Tudorel

Last Updated on februarie 22, 2019 Magistrații au protestat joi împotriva Ordonanțelor lui Tudorel care au destabilizat sistemul judiciar.

Reactiv Brasov: „Joi, magistrații din Brașov au protestat in fața Judecătoriei împotriva OUG 7/2019.
Tudorel Toader calcă pe urmele lui Lucrețiu Pătrășcanu și duce Justiția sub control politic. Pătrășcanu a căzut victimă propriului sistem, i s-a făcut dosar politic și a fost înlăturat chiar de cei pe care i-a servit, de comuniști.
Foto Brașov. Magistrații au protestat împotriva Ordonanțelor lui Tudorel 1

Noi ii dorim binele lui Toader, ii dorim să se abroge OUG 7/2019”.ț

Deputatul Tudor Benga, USR: „Este foarte important faptul că magistrații au reacționat prin gesturi clare de protest față de atacul frontal din OUG-ul de marți. Ei sunt în prima linie a acestei lupte, ei sunt cei vizați direct. Și de aceea este atât de apreciat gestul lor de curaj dat fiind că ei sunt ținta principală a lui Tudorel, Dragnea și compania și ei sunt cei care riscă primele represalii. Și de aceea va fi critic să îi ascultam cu mare atenție în perioada următoare.
Foto Brașov. Magistrații au protestat împotriva Ordonanțelor lui Tudorel 2

Foto Brașov. Magistrații au protestat împotriva Ordonanțelor lui Tudorel 3
(foto brasovtv.com)

Procurorii brașoveni sunt cei care au mai pus o cărămidă la lunga tradiție de protest a Brașovului fiind primii care au reacționat clar și răspicat la atacul de marți. Ei explică cu subiect și predicat că modificările aduse marți depășesc cadrul constituțional și cer ferm respectarea recomandărilor GRECO, MCV și Comisiei de la Veneția. Pe parcursul zilei de ieri și azi au mai apărut numeroase reacții ale magistraților din diverse zone ale țării. Mâine ei vor protesta pe treptele Palatului de Justiție din București.

Foto Brașov. Magistrații au protestat împotriva Ordonanțelor lui Tudorel 4

În acest punct avem reacții, mai mult sau mai puțin răspicate, atât din partea Președinției cât și din partea Comisiei Europene, ambele instituții care au instrumente legale de a contesta modificările din OUG. Cea mai importantă însă este reacția magistraților. Bătălia va fi lungă și exact ca și în cazul atacurilor anterioare va fi important să adunăm toți actorii implicați în apărarea liniei frontului. Și, câtă vreme vom sta fermi pe poziție și nu ne vom pierde cu firea eu am convingerea că o vom scoate la capăt și de data asta”.

Previous Story

Brașov. La Mall-ul AFI? IKEA se orientează spre deschiderea de magazine mai mici decât „cutiile albastre”, în centrele orașelor

Next Story

(Video) Adrian Veștea: „Facem pași noi înainte la Aeroportul Brașov. Următoarele etape în derularea proiectului sunt esențiale”::