Brașov. Tren urban și spre Aeroport Ghimbav, nu doar spre Râşnov, Zărneşti, Predeal, Sfântu Gheorghe

Last Updated on februarie 20, 2019 Brașovul a intrat în febra trenurilor. Unul care să meargă până la București fără oprire și trenuri urbane care să circule până la Budila, Prejmer, Hărman, Bod, Feldioara, Codlea, Cristian, Râşnov, Zărneşti, Predeal, Sfântu Gheorghe. Acum se propune și un tren care să lege Aeroportul de Gară.

Directorul general al Asociaţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, a anunţat marți, într-o conferinţă de presă, că Braşovul ia în calcul să obţină bani europeni pentru înfiinţarea unui „tren urban”, iar acest lucru s-ar putea întâmpla chiar în ciclul bugetar european 2014 – 2020, mai ales că această perioadă de programare, se va încheia efectiv în data de 31 decembrie 2023, informează bzb.ro.
Brașov. Tren urban și spre Aeroport Ghimbav, nu doar spre Râşnov, Zărneşti, Predeal, Sfântu Gheorghe 1

El a anunţat şi ruta avută în vedere, respectiv Braşov – Aeroportul Internaţional Braşov. Acum încep negocierile privind finanţarea proiectelor ce vizează înfiinţarea trenurilor urbane prin Programul Operaţional Infrastructura Mare. Un prim tren urban pe care îl luăm în calcul este Braşov – Aeroport. În funcţie rezultatele discuţiilor ce se poartă la nivelul Uniunii Europene, este posibil ca cererea de finanţare să fie depusă chiar în ciclul bugetar european 2014 –2020.

Reamintim că, la finalul anului trecut, Consiliul Judeţean Braşov a anunţat că Sucursala Regională de Căi Ferate Braşov (SR CF Braşov) are în plan racordarea Aeroportului Braşov la reţeaua naţională de căi ferate, făcând deja un studiu de traseu preliminar privind variantele de extindere a reţelei. În perioada următoare, SRCF Braşov va realiza şi un studiu de fezabilitate privind includerea proiectului în lista de investiţii finanţate din sursele proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, valoarea lucrărilor fiind estimată la aproximativ 20 milioane de euro.

Pe Facebook, Mihai Nanu a scris: „Planul S-Bahnului brașovean cu inel bidirecțional care să cuprindă Zona Metropolitană restrânsă plus ramificațiile Zărnești, Predeal, Sfântu Gheorghe, Feldioara și Codlea.

Brașov. Tren urban și spre Aeroport Ghimbav, nu doar spre Râşnov, Zărneşti, Predeal, Sfântu Gheorghe 2

Plus 5 terminale Park&Ride la principalele intrări în oraș”

Previous Story

Brașov. Europarlamentarul Siegfried Muresan: „Așa cum Adrian Ioan Veştea construiește primul aeroport nou din în România în ultimii 50 de ani, așa și George Scripcaru va construi primul spital regional din România…Marți s-a întâmplat un lucru …”

Next Story

Brașov. Deputatul Gabriel Andronache (PNL): „În cei 10 ani de navetă pe DN1 m-am săturat de inconștienții care conduc „în orb” fiind „pierduți” în telefon …Legea propune ca toți cei care sunt cu ochii în telefon sau se filmează atunci când sunt la volan să devină pietoni pentru  …”