Brașov. Europarlamentarul Siegfried Muresan: „Așa cum Adrian Ioan Veştea construiește primul aeroport nou din în România în ultimii 50 de ani, așa și George Scripcaru va construi primul spital regional din România…Marți s-a întâmplat un lucru …”

Last Updated on februarie 20, 2019 De remarcat faptul că primarul George Scripcaru a implicat Banca Mondială în construcția Spitalului Clinic Regional și nu a apelat la expertiza unei firme oarecare.
Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi Susan Goeransson, director departament Infrastructură Municipală şi de Mediu în cadrul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare au semnat marți acordului de asistenţă în vederea pregătirii proiectului privind construirea Spitalului Clinic Regional de Urgenţă Braşov.

„Suntem în grafic în ceea ce priveşte implementarea acestui proiect şi cred că va fi dus la bun sfârşit, fie de noi, fie de cei care vor veni în urma noastră. Acest proiect demonstrează că, dincolo de opţiunea politică, pentru noi este important să colaborăm în ceea ce priveşte proiectele importante pentru Braşov”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, citat de bzb.ro.

Brașov. Europarlamentarul Siegfried Muresan: „Așa cum Adrian Ioan Veştea construiește primul aeroport nou din în România în ultimii 50 de ani, așa și George Scripcaru va construi primul spital regional din România...Marți s-a întâmplat un lucru ...” 1

Europarlamentarul Siegfried Muresan: „Marți s-a întâmplat un lucru foarte important la Brașov: am participat la semnarea contractului de asistență tehnică privind Spitalul Regional Brașov dintre Primăria Brașov și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Am spus că, în calitate de europarlamentar, voi sprijini acest proiect în două moduri:

1. pentru a găsi resurse și din fonduri europene pentru fiecare etapă privind construcția și funcționarea spitalului;

2. prin creșterea fondurilor europene dedicate cercetării în domeniul medical. Prin construcția acestui nou spital regional, municipiul Brașov va avea toate premisele de a deveni un centru important de cercetare medicală și de a atrage fonduri europene pentru cercetare.

Parlamentul European a cerut dublarea fondurilor europene pentru cercetare după 2020. Cercetarea va fi o prioritate a UE în următorii ani, iar, prin această investiție, Brașovul se pliază perfect pe prioritățile de investiții ale UE.

Îi urez mult succes primarului George Scripcaru și autorităților locale. Brașovul demonstrează din nou că funcționează după modelul “mai multe fapte, mai puține vorbe”. Așa cum Adrian Ioan Veştea construiește primul aeroport nou din în România în ultimii 50 de ani, așa și George Scripcaru va construi primul spital regional din România”.

La ceremonie a participat, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, parlamentarii PSD de Braşov Roxana Mînzatu şi Florin Orţan, preşedintele Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, Dan Grigorescu, Cristina Gafton, din partea Ministerului Sănătăţii, dar şi europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL).

Previous Story

Brașov. Radu Hossu: „Aștept să fiu convins că nu-i adevărat …în ultimul timp îmi vine lumea cu rezervoare sparte, mai ales din Răcădău …pur și simplu s-a reînceput furtul de combustibil din rezervoare. Eu mirat, îi spun că …”

Next Story

Brașov. Tren urban și spre Aeroport Ghimbav, nu doar spre Râşnov, Zărneşti, Predeal, Sfântu Gheorghe