Brașov. „Modern”. Gropile din drumul dintre Râșnov și Bran sunt plombate doar cu butelia

Last Updated on februarie 6, 2019 Gropile din drumul dintre Râșnov și Bran sunt plombate zilele acestea de firma care se ocupă de modernizarea DN 73. Plombările se fac în zonele unde drumul nu a fost modernizat cu bani europeni.

„Reparaţiile vizează toată tronsonul dintre Râşnov şi Bran, pe porţiunile pe care nu s-au făcut lucrări de modernizare cu bani europeni. Lucrările au caracter provizoriu şi se executa cu mixtura stocabilă (procedeu cunoscut şi cu denumirea de asfaltare la rece – n.r.)”, au anunţat reprezentanţii DRDP.

Brașov. „Modern”. Gropile din drumul dintre Râșnov și Bran sunt plombate doar cu butelia 1

Practic, muncitorii acoperă gropile cu asfalt, pe care îl încălzesc cu ajutorul buteliilor, astfel că plombele nu vor rezista prea mult, informează bzb.ro.

Pentru modernizarea DN 73 (Piteşti – Braşov), Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a obţinut o finanţare europeană, iar lucrările propriu-zise au început 19 mai 2014, pe segmentul din judeţul Argeş. De-a lungul anilor au fost anunţate mai multe termene de finalizare, dar nici unul nu a fost respectat.

În momentul de faţă, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul CNAIR, proiectul este finalizat în proporţie de 38,5%, iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este luna decembrie a anului 2019. Totuşi, este greu de crezut că acest termen va fi respectat, având în vedere că mai e mult de lucrat între Râşnov şi Bran. D

e asemenea, în comuna Moieciu, drumul nu a fost predat constructorului, având în vedere că în localitate se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare.

Previous Story

Brașov. Spitalul Județean, oficial în Programul Naţional pentru AVC. Medicul Florin Orţan: „Braşovul era unul dintre puţinele judeţe din România care nu se încadra în aceste standard. În urma vizitei ministrului Sănătăţii …”

Next Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „În numele lui Alexandru”. Alexandru Hogea avea doar 19 ani când vâlvătaia de la Colectiv l-a trimis în lumea de dincolo de noi. Era printre ultimii care, topindu-și ultimele clipe de viață, treceau hotarul tărâmului celor tăcuți. De atunci au trecut trei ani. Pentru cei doi părinți care i-au supraviețuit …”