Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „În numele lui Alexandru”. Alexandru Hogea avea doar 19 ani când vâlvătaia de la Colectiv l-a trimis în lumea de dincolo de noi. Era printre ultimii care, topindu-și ultimele clipe de viață, treceau hotarul tărâmului celor tăcuți. De atunci au trecut trei ani. Pentru cei doi părinți care i-au supraviețuit …”

Last Updated on februarie 6, 2019 Medicul Dan Grigorescu de la Spitalul Județean face un apel la sprijinirea asociației „În numele lui Alexandru” care dorește să cumpere un ventilator vital pentru secția de arși, recent modernizată.

Medicul Grigorescu Dan: „În numele lui Alexandru”.
Alexandru Hogea avea doar 19 ani când vâlvătaia de la Colectiv l-a trimis în lumea de dincolo de noi. Era printre ultimii care, topindu-și ultimele clipe de viață, treceau hotarul tărâmului celor tăcuți.

De atunci au trecut trei ani. Pentru cei doi părinți care i-au supraviețuit, trei ani grei, foarte grei, mai ales prin apăsarea lipsei sensului vieții fără el.
Azi, tatăl lui Alexandru, Narcis, mi-a făcut o vizită la spital. Dorea să vadă ceea ce am început să construim pentru arșii gravi ai țării acesteia atât de încercate de neîmplinirile ultimilor ani.

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „În numele lui Alexandru”. Alexandru Hogea avea doar 19 ani când vâlvătaia de la Colectiv l-a trimis în lumea de dincolo de noi. Era printre ultimii care, topindu-și ultimele clipe de viață, treceau hotarul tărâmului celor tăcuți. De atunci au trecut trei ani. Pentru cei doi părinți care i-au supraviețuit ...” 1

A venit, a văzut și a plecat. Cred că mulțumit. Mulțumit pentru că s-a convins că poate participa la o construcție încă incompletă, deși funcțională.
Narcis Hogea ne-a promis, „În numele lui Alexandru”, că cel de-al doilea ventilator, necesar menținerii în viață a pacienților arși și intubați va fi cumpărat în curând.

Nu știu cum va face. Dar știu cu siguranță, după strălucirea din ochii tatălui său, când mi-a strâns mâna, la plecare, că Alexandru l-a însoțit din realitatea paralelă în care există și de unde ne veghează”.

Narcis Hogea: „Marți. 5 februarie 2019. Brașov. Incredibil de cald și … carantină. Țara se luptă cu gripa sau și cu gripa… Ușa Spitalului Clinic Județean de Urgență se deschide și, pentru că ne așteaptă un medic, putem intra.

Doctorul Grigorescu Dan ne conduce spre Secția de Chirurgie Plastică, aflată la etajul al II lea. Ne cunoșteam doar prin telefon, noi reacționând imediat la nevoia de a achiziționa un al doilea ventilator (sistem de ventilație terapie intensiva – 360°), a cărui existență este vitală pentru îngrijirea pacienților intubați.

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „În numele lui Alexandru”. Alexandru Hogea avea doar 19 ani când vâlvătaia de la Colectiv l-a trimis în lumea de dincolo de noi. Era printre ultimii care, topindu-și ultimele clipe de viață, treceau hotarul tărâmului celor tăcuți. De atunci au trecut trei ani. Pentru cei doi părinți care i-au supraviețuit ...” 2

După ce ne povestește despre proiectul pe care l-a realizat, dotarea Unitatii de Arsi cu două paturi si aparatura necesara pentru tratamentul persoanelor care au suferit arsuri grave, ne conduce să vedem cu ochii noștri. Ne echipam corespunzător (halat și papuci) si intrăm într-un spațiu atât de curat, de simplu și dotat cu multe aparate, despre care domnul doctor ne povestește pe rând. În fiecare moment Alexandru îmi inunda imaginea cu prezența lui, parcă-l vedeam pe pat, parcă-l găseam în cada uriașă … Totul avea legătură cu el …

Povestea se încheie brutal și concret cu convingerea că împreună vom achiziționa ventilatorul pentru a putea susține echipa domnului doctor Grigorescu să ajute cât mai mulți pacienți arși. În numele lui Alexandru vă rugăm să ne fiți alături în povestea noastră, așa cum vă simțim de trei ani.

Mai avem nevoie de 76.800 de lei, până acum reușind să strângem doar 8.198,97 lei , pentru a putea achiziționa echipamentul atat de necesar pentru tratamentul pacienților cu arsuri.
Vă rugăm să donați pentru drum liber spre viață! Împreună Reușim!

 

ASOCIAȚIA ÎN NUMELE LUI ALEXANDRU
Cont: RO10RNCB0209156430480001 deschis la BCR Sinaia”

Misiunea Asociației „În numele lui Alexandru” este de a susține și de a ajuta, prin toate acțiunile sale, tinerii cu merite deosebite la învățătură, oamenii cu probleme de sănătate și de a schimba în bine viața tuturor membrilor comunității.

Previous Story

Brașov. „Modern”. Gropile din drumul dintre Râșnov și Bran sunt plombate doar cu butelia

Next Story

Liviu Dragnea: „Brașovul nu are nevoie de aceste creșteri bugetare”. În loc de dezvoltare, asistență socială