(Last Updated On: February 14, 2019)

Fotograful Bogdan Dinca prezintă cazul dramatic a unei mame cu trei copii din localitatea Holbav, Brașov.

Pe Facebook, Bogdan Dinca a scris: „Cristina, 13 ani, cară apă de la un izvor din pădure, în Holbav, Brașov, februarie 2019.
Cristina merge pe jos mai mult de o oră pentru a ajunge la școală, împreună cu cele două surori mai mici. Are un sertar în care ține diplomele pe care le-a primit până în clasa a V-a.

Brașov. Bogdan Dinca: „Cristina, 13 ani, cară apă de la un izvor din pădure, în Holbav, Brașov, februarie 2019...Are un sertar în care ține diplomele pe care le-a primit până în clasa a V-a....Mama ei a plecat acum trei ani de lângă soțul care o bătea și s-a mutat împreună cu cele trei fete într-o casă nelocuită de 20 de ani, pe care a...” 1

Mama ei a plecat acum trei ani de lângă soțul care o bătea și s-a mutat împreună cu cele trei fete într-o casă nelocuită de 20 de ani, pe care a aranjat-o cât a putut, în timp. Lucrează la un abator de păsări, în schimburi de 12 cu 24 de ore și și-a propus două lucruri anul ăsta: să scoată actele de divorț și să construiască o casă pe un teren primit gratuit de la o cunoștință.

În familia Stoicheci se intersectează statisticile: trăiește într-una din cele peste 20% din locuințe în sărăcie energetică (ONG-ul Free Miorița le-a instalat în urmă cu doi ani un panou fotovoltaic), copiii fac parte din cei 49% în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar mama este una din cele peste 20.000 de victime anuale (raportate) ale violenței domestice.

Putem ajuta cu:

– un avocat în zona Zărnești (sau un contact de la un ONG în domeniul violenței domestice) care să o asiste pe mamă în procesul de divorț, astfel încât costurile să fie cât mai mici
– încălțări (numerele 35, 32 și 29/30) și rechizite pentru cele trei fetițe
– materiale de construcții pentru casa pe care mama vrea să o construiască

Orice ajutor este binevenit.
Mulțumesc”.