Brașov. Bogdan Dinca: „Cristina, 13 ani, cară apă de la un izvor din pădure, în Holbav, Brașov, februarie 2019…Are un sertar în care ține diplomele pe care le-a primit până în clasa a V-a….Mama ei a plecat acum trei ani de lângă soțul care o bătea și s-a mutat împreună cu cele trei fete într-o casă nelocuită de 20 de ani, pe care a…”

Last Updated on februarie 14, 2019 Fotograful Bogdan Dinca prezintă cazul dramatic a unei mame cu trei copii din localitatea Holbav, Brașov.

Pe Facebook, Bogdan Dinca a scris: „Cristina, 13 ani, cară apă de la un izvor din pădure, în Holbav, Brașov, februarie 2019.
Cristina merge pe jos mai mult de o oră pentru a ajunge la școală, împreună cu cele două surori mai mici. Are un sertar în care ține diplomele pe care le-a primit până în clasa a V-a.

Brașov. Bogdan Dinca: „Cristina, 13 ani, cară apă de la un izvor din pădure, în Holbav, Brașov, februarie 2019...Are un sertar în care ține diplomele pe care le-a primit până în clasa a V-a....Mama ei a plecat acum trei ani de lângă soțul care o bătea și s-a mutat împreună cu cele trei fete într-o casă nelocuită de 20 de ani, pe care a...” 1

Mama ei a plecat acum trei ani de lângă soțul care o bătea și s-a mutat împreună cu cele trei fete într-o casă nelocuită de 20 de ani, pe care a aranjat-o cât a putut, în timp. Lucrează la un abator de păsări, în schimburi de 12 cu 24 de ore și și-a propus două lucruri anul ăsta: să scoată actele de divorț și să construiască o casă pe un teren primit gratuit de la o cunoștință.

În familia Stoicheci se intersectează statisticile: trăiește într-una din cele peste 20% din locuințe în sărăcie energetică (ONG-ul Free Miorița le-a instalat în urmă cu doi ani un panou fotovoltaic), copiii fac parte din cei 49% în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar mama este una din cele peste 20.000 de victime anuale (raportate) ale violenței domestice.

Putem ajuta cu:

– un avocat în zona Zărnești (sau un contact de la un ONG în domeniul violenței domestice) care să o asiste pe mamă în procesul de divorț, astfel încât costurile să fie cât mai mici
– încălțări (numerele 35, 32 și 29/30) și rechizite pentru cele trei fetițe
– materiale de construcții pentru casa pe care mama vrea să o construiască

Orice ajutor este binevenit.
Mulțumesc”.

Previous Story

Charlie Ottley, producător  Wild Carpathia: „Prin intermediul Braşovului pot să văd toată Transilvania. Pe timp de iarnă e perfect…Braşovul este un loc numai bun în care să poposeşti….”

Next Story

Aeroportul Brașovului mai mare ca Otopeniul și închis sau mai mic și funcțional? Doftoreanu Iulian, despre un aeroport din Suedia: „Ne plângem de lipsa fondurilor, dar dăm din coate să construim ceva mai ceva decât Otopeniul, că ne trebuiesc încă nu știu câte sute de milioane, când pista este deja construită. Știți ce capacitate de transport călători are Skavsta cu cele șase porți de îmbarcare ale lui?”