Aeroportul Brașov. Poate primește 23 de milioane de lei de la Guvern. Cei de la PSD sunt disperați că nu sunt lăudați. „De ce nu vă bucurați, brașovenilor care vă doriți aeroport…De ce nu gândiți constructiv? Bine că avem acești bani alocați, acum să ne gândim ce facem mai departe, care sunt următorii pași! Oare nu putem gândi așa? Sau..”

Last Updated on februarie 19, 2019 Guvernul va da 10 milioane de lei pentru Aeroport prin Consiliul Județean Covasna și 13 milioane Brașovului. Nu este sigur dacă acești bani vor ajunge vreodată la Consiliul Județean Brașov pentru Aeroport, sunt niște bani pe hârtie, fără nicio o obligație din partea Guvernului.
Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesari mulți bani, aproximativ 200-250 de milioane de lei. Cei de la PSD cer brașovenilor să se bucure că poate vor primi 23 de milioane de lei. Opoziția privește cu neîncredere această sumă. Prea mică, poate nici nu va ajunge la Brașov.

Alexandra-Ioana Crivineanu: „De ce nu vă bucurați, brașovenilor care vă doriți aeroport, alocații mai mari pentru copii sau bani pentru sănătate și spital??? De ce aruncați cu pietre???

De ce nu gândiți constructiv? Bine că avem acești bani alocați, acum să ne gândim ce facem mai departe, care sunt următorii pași! Oare nu putem gândi așa? Sau…trebuie să găsiți mereu un vinovat? Asta vă dă satisfacție și liniștea zilei de mâine??? ”

Aeroportul Brașov. Poate primește 23 de milioane de lei de la Guvern. Cei de la PSD sunt disperați că nu sunt lăudați. „De ce nu vă bucurați, brașovenilor care vă doriți aeroport...De ce nu gândiți constructiv? Bine că avem acești bani alocați, acum să ne gândim ce facem mai departe, care sunt următorii pași! Oare nu putem gândi așa? Sau..” 1

Cătălin V Nan: „Cum să manipulezi lumea în 10 pași:
1. PNL cere 189.000.000 lei în parlament pentru Aeroportul Brașov.
2. Majoritatea PSD-ALDE respinge categoric și nu dă nici un leu
3. UDMR Covasna inteligenți de altfel, cere bani la guvern știind sigur că Adrian Vestea va face aeroportul cu sau fără ei, cu sau fără bani de la guvern, că altfel le rupe coaliția să arate și ei ceva electoratului maghiar pe care îl minte de 30 ani că vor face ceva. Se urcă și ei pe ceva ce se va face 100%
4. Guvernul dă 10 mil lei la Covasna pentru Aeroportul Invisivbil că altfel zboară de la guvernare de se supără Victoraș Orban al Ungariei pe ei.

5. PNL oripilat de mișcarea făcută de PSD parcă în sfidarea inteligenței umane face scandal și îi scoate pe parlamentarii PSD Brașov la explicații, mai ales că aceștia tocmai votaseră împotriva măririi alocației pentru copii dar pentru majorarea pensiilor lor speciale și toate tunurile mediatice erau pe ei.

6. Rușinați de propria incapacitate și cu gândul că nu îi mai votează nici măcar pensionari păcăliți în 2016, merg la șefu’ Dragnea și cer și ei ceva mărunțiș că se fac de râs în tot județul: “Dar șefu’ te rugăm, dă-ne puțin, cât de puțin, dar puțin mai mult decât la vecinii UDMRei, că altfel ajungem la 12% în Brașov.

7. Dragnea: “Bine mă vă dau 13 mil că mă pupați mereu chiar dacă sunt condamnat penal și am văzut că susțineți necondiționat și nepotismele și teleormănismele mele și toate numirile celor jmii de secretari de stat cu diplome luate in gara Craiova”

8. Laudă mare pe toate canalele media că PSD a adus 7% din banii necesari pentru aeroport. Udmr pentru cei 6% aduși de ei măcar tace. Sunt totuși mai demni.
9. În același timp, în comisia de buget, PNL reușește realocarea banilor pentru Aeroportul invizibil Covasna către Aeroportul Brașov

10. Iese singurul parlamentar cât de cât credibil al PSD Brașov (deși și ea a votat împotriva măriri alocației pentru copii) cu minciuni și manipulări tipice comunismului în presa locală și se bate cu pumnul în piept că PSD face, că PSD drege”.

Onelia Pescaru: Vin 23 de milioane de lei pentru aeroportul Brașov-Ghimbav( 13 prin PSD și 10 prin UDMR). Oroare-aproape!- și deloc bucurie, pentru liberalii care au generat proiectul, pentru că e prima alocare bugetară în cei 18 ani de când vorbim de aeroport și ea vine… de la Guvernul PSD!!! Nu, nu a venit nici un leu pe când aveam guvern liberal ori PD-L , ori ministru al Transporturilor era brașoveanul Ludovic Orbán. Bine crescut de fel, în spatele camerelor, liberalul Adrian Veștea, președintele CJ, a mulțumit Roxanei Mînzatu. In față, ori pe FB, doar înjurătura e la ea acasă ïn România și Brașovul nu e altfel (nu, nu Veștea înjură! 😊 Oamenii lui) . USR a salutat cu grație amendamentul- tot în particular!- dar… Jocul politic autohton are reguli clare.

Catalin Minzatu: Aeroportul se va face! Toata lumea il doreste! Cu sprijinul tuturor desigur, fie ca vorbim de administratia locala sau centrala. Important este sa lasam URA si fiecare dintre factorii implicati sa-si aduca contributia la realizarea acestui obiectiv.

Corneliu Teposu: Catalin Minzatu Fără bani nu se poate face, domnule!
Partidul dumneavoastră nu a fost în stare să realizeze nimic din ce a promis pe partea de investiții. Să vorbim de autostrăzi, de cele opt spitale regionale, de școli și creșe?

Fără bani nu se poate realiza nimic.
Poate sunteți bine intenționat, dar nu știu dacă aveți puterea și hotărârea de a cere bani pentru Brașov.

Corneliu Teposu: 90 de milioane de lei luate anual de la CJ Brașov prin artificiile de calcul cauzate de legea salarizării și vreo sută de milioane de lei cu asistența socială – tot anual – puse în cârca CJ Brașov sunt un mizilic pe lângă cele 13 milioane de lei pe care le-a dat guvernul Brașovului de când există PSD la guvernare.

Mie-mi dă cu minus, lui Roxana Mânzatu i se pare o mare binecuvântare cele 13 milioane de lei returnate din banii brașovenilor. Faza bună este că acum se poate, nu mai este cum comunica PSD Brașov până acum, anume că “nu se poate”. Iată că se poate.

Da, știu de presupusele măriri din cotele defalcate, dar nu compensează pierderile Brașovului.
Nu vreau să fac calculele și pentru primărie.
No, dacă se POATE – și am văzut că se poate -, vrem finalizarea INVESTIȚIEI la aeroport prin returnarea unei părți mai mari din banii brașovenilor.

Daniel Giurma: Ideea este că abia după ce au început lucrările și au fost încheiate contracte, a putut să ie cerută o sumă. Până atunci, reacția era de a nu se da nimic pentru ceva ce părea incert. Iar aia cu banii mulți produși de Brașov e o realitate până la urmă punct. Suntem în România cu toții, iar regiunile mai sărace primesc și din banii produși de cele mai bogate. Sau poate incepe iar sa înflorească prostia aia cu Vreau Transilvania mea. E bine că vin banii, alții nu au reușit și nici nu vor reuși să facă vreodată măcar atât.

Corneliu Teposu: Daniel Giurma Până acum doi ani regiunile sărace nu erau ajutate sau cum?
Și dacă regiunile sărace sunt ajutate, progresează cu ceva? Are Moldova vreo autostradă, vin mai mulți investitori acolo, în Teleorman s-a construit vreo bibliotecă, s-au construit spitale mai bune?

Problema nu este solidaritatea, ci faptul că cei care s-au administrat mai eficient rămân fără bani. Și vor trebui să stea cu mâna întinsă la guvern pentru banii lor.

Da, politicile total injuste ale PSD vor crea frustrări mari.

Suma aceea de 13 (PSD) plus 10 (UDMR) nu ajunge decât pentru o lună de lucru la aeroport. Și nu sunteți în măsură să garantați că aeroportul va beneficia de alocările necesare pentru finalizarea construcției.

Roxana Mînzatu (PSD), citată de bzb.ro: „În perioada 2016 – 2017, pentru Consiliul Judeţean Braşov a cheltuit pentru aeroport ceva mai mult de 30 milioane de lei, pentru studiul de fundamentare şi pentru lucrări. În prezent, CJ Braşov are în derulare un contract în valoare de 34.026.900 lei, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la nouă obiective.

Cred că cele 23 de milioane sunt de folos pentru acest contract. Vorbim de cheltuieli ale Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2019, nu de bugete multianuale şi de estimări de sute de milioane de lei. Noi ne-am raportat la date concrete şi la contracte semnate. A existat această luptă de a obţine acest bănuţ, în contextul în care, dacă vă veţi uita pe Legea bugetului, la amendamentele admise, nu o să vedeţi foarte multe admise depuse de parlamentarii puterii”

Previous Story

Marius Vintilă, despre Brașov: „Bucureștenii par mai grăbiți, iar brașovenii mai închiși în multe privințe, bucureștenii sunt mai zgomotoși, brașovenii mai tăcuți …Multe chestii mi se par în București mult mai mișto decît în Brașov, de exemplu serviciile. Altele sunt mult mai mișto la Brașov, cum ar fi … Ei, aici am o problemă, fiindcă nu reușesc să …”

Next Story

Brașov. Reţinut după ce şi-a bătut iubita ore în şir. Vecinii au auzit tot, dar nu au intervenit