(Last Updated On: February 7, 2019)

Președintele Consiliului Județean Brașov răspunde celor care-l critică pentru modul cum gestionează construcția Aeroportului din Brașov.

Consiliul Județean Brașov derulează în prezent procedurile de achiziție a unor echipamente aeroportuare de importanță majoră pentru certificarea și operarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, potrivit brasovtv.com.

Aeroportul Brașov. Adrian Vestea:  „Înțeleg supărarea celor care stau și critică sau se îngrijorează pentru soarta Aeroportului ...însă sunt sigur că supărarea vine tocmai din faptul că, în ciuda piedicilor și a neajunsurilor cu care ne confruntăm, Brașovul va avea aeroport! Iar pașii pe care ...” 1

Adrian Vestea a scris pe Facebook: „Înțeleg supărarea celor care stau și critică sau se îngrijorează pentru soarta Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, însă sunt sigur că supărarea vine tocmai din faptul că, în ciuda piedicilor și a neajunsurilor cu care ne confruntăm, Brașovul va avea aeroport! Iar pașii pe care îi facem ne duc numai înainte!

Am lansat procedura de achiziție publică a unor echipamente aeroportuare de importanță majoră pentru certificarea și operarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG), conform graficului de achiziții stabilit de echipa de implementare a proiectului AIBG. Este vorba despre două autovehicule de ultimă generație destinate prevenirii și stingerii incendiilor. Prețul estimat pentru această achiziție este de 9,1 milioane de lei fără TVA, termenul-limită pentru depunerea ofertelor fiind 5 martie 2019.

Avem foarte multe proceduri pe care le desfășurăm concomitent, atât pe partea de infrastructură aeroportuară, cât și pe partea de certificare a aeroportului, toate aceste achiziții fiind interconectate în ideea ca până la sfârșitul anului 2020 să finalizăm toate lucrările și să obținem certificarea pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav!”