Aeroportul Brașov. Guvernul PSD nu dă bani pentru Aeroport nici în 2019. Deputații de la PNL Gabriel Andronache și Mara Mareș anunță că vor depune un amendament la bugetul pentru 2019 vizând finanțarea Aeroportului

Last Updated on februarie 10, 2019 Nici în acest an Guvernul PSD nu dă un leu pentru finalizarea Aeroportului din Brașov. În schimb, în bugetul pe 2019 găsim 100 de milioane de euro pentru partidele politice. Cu o parte din acești bani se putea finaliza Aeroportul.
Deputații de la PNL Gabriel Andronache și Mara Mareș anunță că vor depune un amendament la bugetul pentru 2019 vizând finanțarea Aeroportului. Parlamentarii PSD din Brașov vor vota din nou împotriva alocării de bani?

Pe pagina sa de Facebook, deputatul Andronache Gabriel a scris: „Constat, citind proiectul bugetului de stat pe 2019, că PSD (Partidul Statului Degeaba) lasă Brașovul fără bani de investiții.
Bugetul județului Brașov se va duce numai pe asistență socială pentru că așa stabilește d-na Dăncilă prin lege.

Aeroportul Brașov. Guvernul PSD nu dă bani pentru Aeroport nici în 2019. Deputații de la PNL Gabriel Andronache și Mara Mareș anunță că vor depune un amendament la bugetul pentru 2019 vizând finanțarea Aeroportului 1

Autonomia locală dispare. Devenim un stat centralizat economic și social.
Acest fapt este confirmat și de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, prin scrisoarea publică adresată parlamentarilor brașoveni.

În urma analizării argumentelor din scrisoare am decis împreună cu colega mea, Mara Mareș, deputat, și cu sprijinul Grupului Parlamentar PNL să depunem amendamente la legea bugetului de stat, două dintre acestea vizând finanțarea de la bugetul de stat a investiției Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav ( până în prezent Guvernul nu a alocat fonduri pentru acest obiectiv, alte aeroporturi primind fonduri, vezi Baia-Mare sau Iași) și a finanțării investiției de dotare cu aparatură medicală performantă a Spitalului Clinic Județean Brașov.

Amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019

Text amendament 1 propus

1 Anexa nr. 3 / 24 / Ministerul transporturilor/ Axa prioritară 2/ OS 2.3 – Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor Se propune alocarea expresă din Anexa nr. 3 / 24/ Ministerul transporturilor a sumei de 358.163 mii lei pentru obiectivul de investiții Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, reprezentând finanțarea integrală a acestui obiectiv.

Autori:
Gabriel Andronache- deputat PNL, Mara Mareș- deputat PNL
Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Motivare amendament:Finanțarea integrală a obiectivului de investiții Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav trebuie corelată cu beneficiile aduse de un aeroport internațional operațional: turism, comerț, activități economice și locuri de muncă.

Sursa de finanţare:
Redistribuirea sumei pentru acest obiectiv de investiții, în cadrul Ministerului Transporturilor de la TITLUL X PROIECTE CU FINANTARE DIN FONDURI EXTERNE NERAMBURSABILE AFERENTE CADRULUI FINANCIAR 2014- 2020- .Credite de angajament

Text amendament 2 propus

2. Anexa nr. 3 / 26/ Ministerul Sănătății/ Proiectul 1. Finanțarea dezvoltării și modernizarea infrastructurii sanitare

Se propune alocarea expresă din Anexa nr. 3 / 26/ Ministerul Sănătății/ Proiectul 1. Finanțarea dezvoltării și modernizarea infrastructurii sanitare
a sumei de 10.654 mii lei pentru obiectivul ,,Achiziția de echipamente necesare eficientizării actului medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”.

Autori:
Gabriel Andronache- deputat PNL, Mara Mareș- deputat PNL

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov are nevoie achiziția de echipamente necesare eficientizării actului medical.

Sursa de finanţare:
Realocarea sumei Anexa nr. 3 / 26/ Ministerul Sănătății/ Proiectul 1. Finanțarea dezvoltării și modernizarea infrastructurii sanitare – în cadrul proiectului 1”

Previous Story

Foto Brașov. Cartierul Avantgarden 3 atacat?! 3 ghene de gunoi incendiate!  „Bine ca nu bate vântul, era si blocul in flăcări…” „Legea junglei in cartier rezidential!”

Next Story

Clinicco Brașov, 10 ani de excelență în cardiologie, peste 50 000 de inimi îngrijite. Primul spital privat de cardiologie și ortopedie din România