Medicul Dan Grigorescu: „Noul Spital al Brașovului – încă un pas înainte! La sfârșitul săptămânii trecute, am petrecut nu mai puțin de două ore împreună cu George Scripcaru, în calitatea domniei sale de Primar al brașovenilor, analizând stadiul actual al dezvoltării proiectului inițiat, dezvoltat și promovat de ANSB …ne aflăm în situația în care acest proiect …”

Last Updated on ianuarie 13, 2019 Medicul Dan Grigorescu, Șef secție chirurgie plastică și reconstructivă la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, anunță că proiectul Spitalului Regional continuă.

Zilele trecute, mytex.ro a anunțat că reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au transmis Primăriei Brașov, la finele anului trecut, acordul de asociere pentru construirea noului spital regional la Brașov,

Grigorescu Dan: „Noul Spital al Brașovului – încă un pas înainte!
La sfârșitul săptămânii trecute, împreună cu colegii mei din Comitetul Director al Asociației Noul Spital al Brașovului (ANSB), am petrecut nu mai puțin de două ore împreună cu George Scripcaru, în calitatea domniei sale de Primar al brașovenilor, analizând stadiul actual al dezvoltării proiectului inițiat, dezvoltat și promovat de ANSB începând încă din toamna anului 2015.

Medicul Dan Grigorescu: „Noul Spital al Brașovului – încă un pas înainte! La sfârșitul săptămânii trecute, am petrecut nu mai puțin de două ore împreună cu George Scripcaru, în calitatea domniei sale de Primar al brașovenilor, analizând stadiul actual al dezvoltării proiectului inițiat, dezvoltat și promovat de ANSB ...ne aflăm în situația în care acest proiect ...” 1

Organizată la solicitarea ANSB, întâlnirea a fost cu atât mai oportună și necesară cu cât Primăria a făcut în ultimul timp pași importanți în sprijinirea și „împingerea înainte” a proiectului , ultimul fiind reprezentat de colaborarea strânsă cu reprezentanții BERD-România, materializată în comunicarea de către bancă în luna decembrie a Acordului de asistență tehnică pentru construirea Noului Spital.

În calitate de reprezentanți ai sutelor de membri ai asociației, am considerat că a sosit momentul ca grupul de lucru al ANSB, constituit concomitent cu cel al Primăriei și al Ministerului Sănătății , să se implice din ce în ce mai constant în punerea la dispoziția celor care sunt sau vor fi direct implicați în procesul de analiză și decizie, a celor mai corecte, coerente și esențiale date legate de sistemul de spital public de stat din arealul regional circumscris Brașovului. Membrii Comitetului Director au subliniat încă o dată că în rândul ANSB sunt personalități (medicale sau din altă zone profesionale) care îmbină, după zeci de ani de profesie, atât experiența, cât și expertiza necesare în reformarea sistemului actual de sănătate publică.

Am apreciat la modul excepțional faptul că, de la semnarea și înmânarea în urmă cu două luni de către Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, a ordinului de înfințare a Noului Spital Clinic Regional de Urgență Brașov, domnul George Scripcaru a asigurat toate condițiile desfășurării celor două etape obligatorii din punct de vedere procedural, respectiv a studiului de prefezabilitate și, mai ales, a celui de fezabilitate (care va fi realizat direct de către BERD), cel din urmă necesitând includerea în bugetul local a cofinanțării acestuia cu o sumă reprezentând 10% din valoarea lui (restul de 90% fiind asigurat de BERD ca sumă nerambursabilă).

Acum mai bine de 3 ani (în septembrie 2015), când proiectul Noului Spital al Brașovului a fost lansat pentru prima dată în spațiul public, la fel ca acum doi ani, când a început lupta pentru atribuirea terenului pentru spital prin lege organică, la fel ca acum un an, când varianta de finanțare propusă de ANSB a suscitat aprinse discuții, la fel ca pe aproape întreg parcursul lui de până în prezent, proiectul a fost (și încă mai e) considerat de mulți fie o himeră, fie o iluzie deșartă, fie o fantezie, într-un cuvânt, o fata-morgana a cuiva care s-a încăpățânat să-i convingă pe câțiva creduli de ocazie de validitatea lui.

Ei bine, iată că ne aflăm în situația în care acest proiect e pe picioarele sale și merge mai departe, datorită eforturilor membrilor ANSB, la care s-au adăugat, rând pe rând, de-a lungul timpului, și cele ale unor OAMENI cu viziune și știință legislative-administrativă. Printre aceștia, (orice ar zice unii sau alții!) la modul extrem de meritoriu, și George Scripcaru.

Care, în plus, a și deschis în chip definitiv drumul larg al parteneriatului inter-instituțional neîngrădit dintre Primărie și ANSB în scopul ridicării cât mai rapide a Noului Spital, în forma lui cea mai complexă posibilă și necesară.

Chiar și doar simple, aprecierile la adresa tuturor celor care au contribuit în acest sens, nu sunt de prisos.
E locul (și momentul!) să fie exprimate, dragi susținători ai proiectului!

(Pentru conformitate: Dumitru PRUNARIU, Sorin DENCESCU, Horatziu CENUȘĂ, Gabriel MORARU, Dorin ȘARAMET, Felicia POPA, Magda POPESCU, Cătălin NEAGU și Dan GRIGORESCU)

Previous Story

Brașov. Semnezi? Petiție online „Salvati Parcul Central Nicolae Titulescu din Brașov”

Next Story

Brașovul miroase urât. Mihai Russu: „La Coresi. Miros Nota 8. Dar nu parea de la Groapă. Ci ceva industrial. Nu imi vine sa cred ca am ajuns sa spun ca in Sf. Gheorghe aerul a ajuns să fie mai curat decat in Brașovul meu drag….Solutiile strategice sunt de bun simț”: