Foto Brașov. Maraton de transplant. Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați”

Last Updated on ianuarie 11, 2019 În aceste zile are loc un maraton de transplant renal. 4 cupluri sunt operate de o echipă internațională coordonată de Dr Bogdan Moldovan primul chirurg de transplant din România cu dublă acreditare Europeană de Transplant Hepatic şi Renal.

Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați”.

Foto Brașov. Maraton de transplant. Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați” 1 Foto Brașov. Maraton de transplant. Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați” 2 Foto Brașov. Maraton de transplant. Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați” 3 Foto Brașov. Maraton de transplant. Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați” 4 Foto Brașov. Maraton de transplant. Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați” 5

Laurenţiu este din Bucureşti. Are 26 de ani şi în septembrie 2017 a aflat că suferă de o boală autoimună la rinichi, care l-a dus pe patul de dializă într-un an. Şansa lui la o viaţă normală este un transplant de rinichi, iar operaţia o va face la un spital privat din Braşov. Cea care îi va da un rinichi este chiar soția lui, Mirela, de 34 de ani, care este compatibilă cu el, potrivit bzb.ro.

Foto Brașov. Maraton de transplant. Spitalul Sf Constantin: „A doua zi de transplant renal s-a încheiat de asemenea cu bine, pacienții dorm liniștiți și salvați” 6

Transplant renal se poate face la Bucureşti, Cluj, Iaşi, iar de patru ani, Braşovul oferă o şansă la a face transplant renal (…) Iniţial am încercat să fac teste de compatibilitate cu părinţii, pentru că se spune că rata cea mai mare de compatibilitate o oferă părinţii sau fraţii. Eu nu am fraţi, iar părinţii, din păcate, au altă grupă sanguină şi asta e prima condiţie, să aibă aceeaşi grupă sanguină, apoi urmează testele imunologice”, a povestit Laurenţiu.

Aceeaşi grupă sanguină o are Mirela. Cu ea este de un an împreună şi când s-au cunoscut, el deja ştia de boala lui. Ea se ocupă de aranjamente pentru evenimente, iar Laurenţiu a povestit că a avut nevoie de un aranjament pentru un botez şi aşa au început să interacţioneze.

„Era deja bolnav când l-am cunoscut. Am zis să încerc şi eu (testele de compatibilitate – n.r.), pentru că am grupa sanguină, apoi am venit aici, am făcut primele analize necesare (…) Acela a fost momentul în care l-am văzut pe Laurenţiu zâmbind cu adevărat”, a spus tânăra.
Mirela spune că şi-a dorit să facă lucrul acesta. „De ce nu? Se poate trăi cu un rinichi şi atâta timp cât ştii asta, de ce să nu o faci?”

Advertisements
Previous Story

Tudor Benga: „Când aeroportul Brașov va avea 1% din traficul de aici eu voi fi foarte fericit! …Al treilea cel mai aglomerat aeroport din lume și primul ca trafic internațional. Zboruri către literalmente fiecare colț de lume, de la Tokyo la Sydney, de la Los Angeles la Buenos Aires”

Next Story

Brașov. USR cere parapeți între Codlea și Ghimbav pentru reducerea numărului de accidente. Zilele trecute o persoană a murit după ce a intrat cu autoturismul într-un autobuz cu 40 de persoane