Brașov: Sens giratoriu „privat” la Lidl. Primăria: „Amenajarea va fi necesară în primul rând pentru accesul la cele trei obiective, însă va fi utilă și pentru resistematizarea zonei și reorientarea …”

Last Updated on ianuarie 16, 2019 Pe strada Alexandru Ioan Cuza va fi amenajat un sens giratoriu. Banii pentru acesta vor veni din surse private.

Mai exact reprezentanții magazinul Lidl şi care ar urma să construiască şi un hotel pe o parcelă de lângă magazin, dar şi cel care va dezvolta proiectul imobiliar de pe această stradă, pe terenul fostei fabrici Vinalcool, vor finanţa amenajarea sensului giratoriu în dreptul magazinului amintit, informează bzb.ro.

Brașov: Sens giratoriu „privat” la Lidl. Primăria: „Amenajarea va fi necesară în primul rând pentru accesul la cele trei obiective, însă va fi utilă și pentru resistematizarea zonei și reorientarea ...” 1

(foto arhiva)

Investitorii care au venit cu propunerea amenajării sensului giratoriu susţin că acesta va fluidiza traficul rutier din zonă. Mai exact, maşinile care ies de la Lidl şi vor să meargă spre Bartolomeu nu vor mai fi nevoite să intre pe strada Iuliu Maniu, apoi pe Iorga.

De asemenea, de acest ocol vor fi scutiţi şi şoferii care ies de pe străduţele dinspre Dealul Cetăţii şi vor să meargă spre Bartolomeu. De altfel, de multe ori, şoferii care ieşeau de pe acele străduţe, „forţau” linia continuă, pentru a merge spre Bartolomeu.

Nu în ultimul rând, în cazul în care se va amenaja sensul giratoriu, se va putea amenaja strada Aninoasa ca rută alternativă la strada Colonel Buzoianu, pentru a asigura accesul la Cetăţuia de pe Dealul Straja.

Primăria Municipiului Braşov: „Amenajarea va fi necesară în primul rând pentru accesul la cele trei obiective, însă va fi utilă și pentru resistematizarea zonei și reorientarea fluxurilor de circulație, pentru că va permite accesul către Bartolomeu, de la supermarket sau dinspre Dealul Cetății, fără să mai fie necesară intrarea pe str Nicolae Iorga, degrevând astfel circulația de pe Iorga.

Proiectul este deocamdată în faza de avizare, pentru obținerea autorizației de construcție”.

Previous Story

Brașov: O adolescentă din Moieciu a născut după indicațiile medicilor, prin telefon. Ambulanța nu a putut ajungea la ea. Ce spune ISU

Next Story

Brașov. Lucian: „Minus 9 grade Celsius, capăt linie 5 Bartolomeu, de la ora 17.50 până la ora 18.27 nici un autobuz pe linia 5. Vi se pare normal ? A apărut la ora 18.13 autobuzul … lasă la intrare in autogara pasagerii închide ușile si pleaca. S-a schimbat cumva …”