Brașov. O femeie a murit pe masa de operaţie la Maternitate. Ce spune conducerea spitalului

Last Updated on ianuarie 11, 2019 O femeie a murit la Maternitate pe 8 ianuarie. Avea 46 de ani și era internată pentru o afecțiune ginecologică. A murit chiar pe masa de operaţie din cauza unui şoc anafilactic. Acesta ar fi fost declanşat de anestezie, medicii nemaiputând s-o salveze în ciuda manevrelor de resuscitare.

În 8 ianuarie, femeia a murit în blocul operator înainte de intervenţia chirurgicală, la scurt timp după ce i s-a făcut anestezia generală, informează Observator Tv.
Cadrele medicale se apară şi spun că au respectat procedurile.
A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Brașov. O femeie a murit pe masa de operaţie la Maternitate. Ce spune conducerea spitalului 1

Valeria Badea, purtătorul de cuvânt al Maternităţii, a declarat la Antena 3 că toate manevrele au fost făcute conform protocoalelor.
“Pacienta era internată pentru o afecţiune ginecologică. Înainte de operaţie, după ce s-a început anestezia generală, a intervenit acest incident. S-a întâmplat în sala de operaţie, cu toată reanimarea prezentă, cu toate manevrele făcute conform protocoalelor.

Se presupune că ar fi fost un şoc anafilatic la o substanţă anestezică, un caz foarte rar care începe cu stop cardiac ce nu a reacţionat la nicio manevră de reanimare.

Este un accident, am inteles foarte rar, unul la zece se întâmplă, din nefericire…”, a declarat reprezentantul Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Braşov.

În cauză se efectuează cercetari sub aspectul savârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.Cadavrul a fost ridicat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Braşov, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Previous Story

(Video) Accident Brașov. O persoană a murit după o ciocnire violentă dintr-un autoturism și un autobuz în care se aflau 40 de persoane, între Codlea și Ghimbav

Next Story

Brașov. Luminiţele de sărbătoare se sting din 15 ianuarie. Bradul de lîngă Casa Sfatului urmînd să fie ultimul care va fi demonta