(Last Updated On: January 11, 2019)

O femeie a murit la Maternitate pe 8 ianuarie. Avea 46 de ani și era internată pentru o afecțiune ginecologică. A murit chiar pe masa de operaţie din cauza unui şoc anafilactic. Acesta ar fi fost declanşat de anestezie, medicii nemaiputând s-o salveze în ciuda manevrelor de resuscitare.

În 8 ianuarie, femeia a murit în blocul operator înainte de intervenţia chirurgicală, la scurt timp după ce i s-a făcut anestezia generală, informează Observator Tv.
Cadrele medicale se apară şi spun că au respectat procedurile.
A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Brașov. O femeie a murit pe masa de operaţie la Maternitate. Ce spune conducerea spitalului 1

Valeria Badea, purtătorul de cuvânt al Maternităţii, a declarat la Antena 3 că toate manevrele au fost făcute conform protocoalelor.
“Pacienta era internată pentru o afecţiune ginecologică. Înainte de operaţie, după ce s-a început anestezia generală, a intervenit acest incident. S-a întâmplat în sala de operaţie, cu toată reanimarea prezentă, cu toate manevrele făcute conform protocoalelor.

Se presupune că ar fi fost un şoc anafilatic la o substanţă anestezică, un caz foarte rar care începe cu stop cardiac ce nu a reacţionat la nicio manevră de reanimare.

Este un accident, am inteles foarte rar, unul la zece se întâmplă, din nefericire…”, a declarat reprezentantul Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Braşov.

În cauză se efectuează cercetari sub aspectul savârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.Cadavrul a fost ridicat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Braşov, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.