Brașov. Mada: „Ieri, tatăl meu se plimba cu cățelul nostru, un labrador de 2 ani, in zona străzii De Mijloc. Fiind fără lesa, a luat o puțin la goana…oprește brusc o mașină lângă el, un BMW , sare o femeie din mașină, si începe să-l cheme pe Max la ea, cu intentia de a…”

Last Updated on ianuarie 20, 2019 O brașoveancă încearcă să atragă atenția asupra unui pericol privind câinii, chiar dacă a încălcat un pic regulile, câinele său fiind plimbat fără lesă pe strada de Mijloc.

Pe grupul de Facebook Protectia Animalelor Brasov, Mada L. a scris: „As vrea sa impartasesc ceva cu voi, in speranta ca se vor evita chestii de genul pe viitor.
Ieri, tatal meu se plimba cu catelul nostru, un labrador de 2 ani, in zona strazii De Mijloc, Brasov. Fiind fara lesa, a luat o putin la goana, tatal meu fiind in spate.

Subit, opreste brusc o masina langa el, un bmw aparent, sare o femeie din masina, si incepe sa l cheme pe Max la ea, cu intentia de a l apuca de zgarda. Maxi fiind putin dezorientat, nu prea s a apropiat, dar alta doamna sare si ea din masina, incercand sa l apuce, strigand “hai la mama, hai la mama!”

Brașov. Mada: „Ieri, tatăl meu se plimba cu cățelul nostru, un labrador de 2 ani, in zona străzii De Mijloc. Fiind fără lesa, a luat o puțin la goana...oprește brusc o mașină lângă el, un BMW , sare o femeie din mașină, si începe să-l cheme pe Max la ea, cu intentia de a...” 1

Maxi, tot dezorientat, nu prea a avut vreo reactie, dar doamnele doreau sa l bage in masina si cautau sa l apuce de zgarda. Tatal meu a inceput sa urle la ele, ce fac, ce au cu catelul si de ce vor sa l ia.

Aparent, si doamnele si au pierdut catelul si” l au confundat”. Ma rog, important e ca nu s a intamplat nimic, dar cum e posibil sa nu ti recunosti catelul? Mai rau, sa crezi ca e al tau, dar el nici sa nu reactioneze in vreun fel cand te vede, sa se bucure cumva? Mai ales ca e vorba de labradori, care sunt ca niste copii si sunt foarte atasati de familie.

Chiar nu e cazul sa stai cu grija, ca ti se poate fura catelul de sub nas.. M as bucura sa fie acele doamne pe grup, sa realizeze ca nu e ok ce au facut. Inteleg disperarea de a ti pierde animalutul, dar nici sa provocam disperare si in alte parti. O zi minunata va doresc! 😊”

Alina Krausz: Aceeași situație și cu câinii legați la intrare in supermarket-uri. Am văzut câini lăsați zeci de minute. Oare cât de greu e să îl dezlegi și să îl urci rapid intr-o mașină și să îl faci dispărut? Chiar și câini aparent mari și fiorosi sunt foarte ușor de “prostit” de persoane care știu ce fac, credeți-mă.

Anna Lemnaru: Mi se pare culmea sa fii indignata ca a vrut altul sa îți ia câinele când al tău se plimba fără lesa pe strada. Eu am 7 din care unul e metis de caucazian. Dacă îl plimb fără lesa și îți ataca câinele crezi ca e ok? Al meu e blând dar din “x” motiv poate sare la bătaie. Intr-o situație din asta, unul din ei poate fugi in strada sau sa dispară din raza vizuala și sa îl pierzi pe veci. Concluzia, tine-ți tu câinele in lesa și eviti orice fel de problema.

Mada LM: Deci, da.. Interesant. Eu doar am vrut cumva sa trag un semnal de alarma🤔🤔 nimeni de aici nu si a plimbat catelul fara lesa? E drept ca da, asa il plimbam de regula, dar sunt momente cand, in functie de zona si de aglomeratie, il mai lasam fara lesa. Asta era problema, nu? 🤔🤔 Asta e cel mai grav lucru posibil, aparent. Calmati va, pt ca doar am avut o intentie buna.

În altă ordinde de idei, la nivel național, peste 32.000 de proprietari de câini periculoşi din categoriile I şi II au fost verificaţi, pentru a vedea dacă respectă normele de deţinere a acestor câini şi a obligaţiilor legale pe care le au, informează Adevarul.

în urma verificărilor poliţiştilor, în ultimele 6 luni ale anului trecut, au fost constatate 41 de infracţiuni la regimul reglementat de O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, republicată. Totodată, în urma neregulilor constatate,conform Poliţiei Române, au fost aplicate 1.343 de sancţiuni contravenţionale (1.281 amenzi şi 62 de avertismente), în valoare totală de aproape 148.000 de lei.

Şi în cursul noului an vor continua activităţile de identificare a proprietarilor de câini periculoşi sau agresivi şi verificarea respectării normelor legale de către aceştia, pentru a elimina, pe cât posibil, riscurile de evenimente neplăcute provocate de câinii din rasele vizate.

Previous Story

Brașov. Explicații penibile de la ministerul Turismului. Brașovul nu este un simbol pentru România și Transilvania?!! „Târgu Jiu a reprezentat Oltenia şi datorită sculpturilor lui Constantin Brâncuşi, un simbol al României şi un punct de atracţie pentru …”

Next Story

Video Brașov. Poliția l-a prins pe administratorul adăpostului de la Prejmer, unde au fost găsite mai multe cadavre de câini