Brașov. Fostul preşedinte al CJ Aristotel Căncescu, trimis din nou în judecată de DNA. prejudiciu în dosar – 12,8 milioane de lei, din banii brașovenilor. Erau buni pentru Aeroport?

Last Updated on ianuarie 14, 2019 Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie, prejudiciul fiind estimat la 12,8 milioane de lei.

Căncescu va fi judecat, alături de alte şapte persoane fizice şi trei persoane juridice, într-un dosar privind atribuirea şi executarea unui contract privind modernizarea de refugii şi trasee turistice în judeţul Braşov din bani publici, informează agerpres.ro.

Brașov. Fostul preşedinte al CJ Aristotel Căncescu, trimis din nou în judecată de DNA. prejudiciu în dosar - 12,8 milioane de lei, din banii brașovenilor. Erau buni pentru Aeroport? 1

Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2009 – ianuarie 2012, fostul preşedinte al CJ, alături de funcţionarii instituţiei, a folosit funcţia publică de autoritate locală în interesul societăţii Ramb Sistem SRL şi al lui Gabriel Bâgiu, cel care deţinea şi administra această societate şi căreia i-a fost atribuită, cu încălcarea dispoziţiilor legislaţiei în materie, un contract de achiziţii publice derulat de CJ Braşov vizând “Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montană înaltă – modernizarea bazelor de salvare, refugii alpine şi trasee turistice”.

Concret, cei şase funcţionari publici “au iniţiat şi coordonat o procedură formală de achiziţii publice în cadrul căreia trebuia declarată câştigătoare inculpata SC Ramb Sistem SRL”.

“După ce membrii comisiei de selecţie a ofertelor au declarat inacceptabilă oferta singurului participant, inculpata SC Ramb Sistem SRL, contractul respectiv a fost atribuit aceleiaşi societăţi, printr-o procedură de negociere directă fără publicarea unui anunţ de participare, în condiţiile în care oferta depusă nu era conformă, firma respectivă necalificându-se din punct de vedere al capacităţii tehnice şi profesionale”, se arată în comunicatul DNA.

Previous Story

Brașov. Mai bine fără autobuzele Codreanu? „Din luna iulie a acestui an, râşnovenii nu vor mai circula la Braşov cu autobuzele sau microbuzele operatorilor privaţi, ci cu cele ale RATBV”

Next Story

Brașov. Incendiu la o casă din oraș. Un bărbat a fost găsit decedat