Last Updated on ianuarie 8, 2019 RATBV a anunțat la finalul anului trecut că de la 1 ianuarie îi va amenda pe posesorii de abonamente care nu validează cardul!? De aici situații absurde în autobuze.
Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Corneliu Teposu a scris: „În atenția primarului Brașovului, Consiliului Local și celor de la RATBV.
Cine a fost geniul care a inventat taxa de nevalidarea abonamentelor lunare? Că motivul comunicat până acum pentru inventarea acestei amenzi – problematice din punct de vedere legal – nu ține.
Nu se poate determina numărul de călători dintr-un autobuz doar colectând datele de la validatoare cât timp cei cu bilete de hârtie pot schimba două, trei sau patru autobuze validând O DATĂ în 50 de minute de mers cu autobuzele RATBV.
Cei cu bilete electronice validează tot o singură dată în 50 de minute indiferent câte autobuze RATBV schimbă.
Cei care nu au bilet nu apar pe statistici, dar aglomerează autobuzele.
Elevii au gratuitate, dacă nu-și validează abonamentele gratuite, iau amendă? Nota bene, abonamente gratuite au și copiii de șase ani care sunt la clasa zero.
Cei cu abonamente lunare sunt văzuți ca niște infractori, probabil, care trebuie să plătească periodic câte 10 lei pentru zeii politici ai RATBV-ului, zei amatori în ale transportului public. Exemplific.
Mi-am făcut abonament azi și am constatat că dacă, cobor din autobuz pentru o treabă de câteva minute și apoi revalidez abonamentul LUNAR la urcare nu mă lasă până la expirarea celor 50 de minute, cred. Când am urcat în al doilea autobuz mi s-a afișat un mesaj c-aș mai avea 11 minute.
Abonament lunar, da? Zeilor de la Primăria Brașov și de la RATBV, da’ eu dacă mi-am făcut abonament lunar, oare n-ar trebui să mă bucur de călătorie fără să număr minutele? O taxă de stresarea abonaților nu inventați?
Validarea abonamentelor lunare este o formalitate suplimentară și inutilă. Aveți camere în stații și în autobuze, aveți controlori și serviciu de monitorizarea traficului, de unde pretenția validării obligatorii?
Puteți monta senzori care să colecteze aceste date, dar numai dacă vreți.
Cei mai mulți dintre brașovenii care au abonamente lunare sunt oameni care merg la muncă, numai de stresul amenzilor voastre și de statisticile voastre nu le arde.
Zeilor care nu mergeți cu RATBV,
să le fi auzit pe doamnele de pe liniile 9, 34 și 1 cum vă afuriseau pentru că autobuzele nu respectă programul. Citez de la o doamnă de pe linia 9: “Da’ taxa de respectarea programului nu bagă?!”
Să vedeți ce frumos este când se blochează circulația în autobuze în preajma cititoarelor de carduri pentru că sunt câte două pe autobuz.
Să vedeți cât de fericiți sunt oamenii de la Triaj care nu își pot face abonamente de dinainte de anul nou pentru că “nu merge”. Nici astă seară nu funcționează. De la bănuiala că le-ați scos din uz ca să cumpere oamenii abonamente scumpite de la 70 de lei la 85 de lei au ajuns oamenii la concluzia că nu vă pasă. Tot ce ține de confortul cetățenilor de la aparatele de bilete la starea autobuzelor și de la panourile cu informații până la respectarea programului este la un nivel mediocru. Dar nu vă pasă.
Eu nu am nevoie de Wi-Fi, dar testez periodic. Wi-Fi-ul vostru gratis nu funcționează. Alo, OPC? Reclama mincinoasă nu ar trebui să facă obiectul unor sancțiuni?
Apoi, scumpirea asta de aproximativ 20% o faceți în toiul iernii când oamenii au cheltuieli suplimentare, e cadoul Primăriei pentru brașoveni.
Și ați cumpărat autobuzele turcești pe împrumuturi, alții le-au luat pe fonduri europene.
P.S. Observ că ideea taxării pentru nevalidarea abonamentelor lunare a fost a administrației Firea, cea cu revoluționarea transportului public din București. Doar că taxa lor nu este de găsit pe site-ul STB, cred că au renunțat la ea.
Dar noi avem geniile noastre…”