Brașov. Taxe și impozite locale mai mari din 2019 pentru brașoveni. Sediu modern pentru Direcția Fiscală

Last Updated on decembrie 28, 2018 Primăria Brașov anunță că din 8 ianuarie 2019 brașovenii pot plăti taxele într-un sediu nou, care va fi inaugurat pe 3 ianuarie. Taxele din 2019 vor fi mai mari față de 2018, după ce majorarea a fost aprobată în luna aprilie a acestui an de către Consiliul Local.

Cetățenii care se vor adresa Direcției Fiscale Brașov începând cu 3 ianuarie 2019 vor avea la dispoziție spații de așteptare și de relaționare cu funcționarii moderne și confortabile.

Brașov. Taxe și impozite locale mai mari din 2019 pentru brașoveni. Sediu modern pentru Direcția Fiscală 1

Noua clădire, situată în curtea interioară a Direcției Fiscale, are trei niveluri, iar parterul va funcționa integral ca și centru de informații pentru cetățeni. Acest spațiu dedicat relației cu publicul are 275 mp, 13 ghișee și va fi dotat cu automat pentru bonuri de ordine și sistem de afișare a numărului care urmează la fiecare ghișeu.

Zona de așteptare va fi dotată cu scaune și mese, astfel încât să există posibilitatea de a completa diverse solicitări, iar ghișeele sunt amenajate astfel încât cetățeanul să rămână așezat pe scaun, la același nivel cu funcționarul.

Noul spațiu va fi dotat și cu grupuri sanitare pentru public, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Accesul se va putea face fie prin incinta vechii clădiri din strada Dorobanților nr 4, fie separat. Construcția noului sediu a fost începută în august 2017 și a costat 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA.

Brașov. Taxe și impozite locale mai mari din 2019 pentru brașoveni. Sediu modern pentru Direcția Fiscală 2

Vechea sală a Direcției Fiscale va păstra cele nouă casierii, dar își va extinde spațiul de așteptare, pentru a oferi condiții mai bune contribuabililor. Și aici există automat pentru bonuri de ordine și sistem de anunțare a numărului care urmează la fiecare ghișeu, și scaune și mese pentru așteptare.

Plata impozitelor va începe din 8 ianuarie Potrivit directorului Direcției Fiscale, Marian Voinescu.

Conform unei hotărâri ce a fost aprobată de Consiliul Local Brașov în această primăvară, de anul viitor, brașovenii vor plăti cu 10% mai mult la impozitul pe clădiri şi cu 15% în plus pentru terenuri şi maşini, informează brasovmetropolitan.ro. 

La majorarea dărilor se adaugă aplicarea unei noi cote de impozitare pentru spaţiile nerezidenţiale, adică 0,2% din valoare, pentru cele aparţinând unor persoane fizice, şi 1,3% pentru cele aparţinând persoanelor juridice. Pe de altă parte, autoturismele electrice vor fi scutite de impozit, iar cele hibrid vor beneficia de o reducere de 95% la impozit.

Î

Previous Story

Aeroportul Brașov. Consilierul local Géczi Gellért din Săcele: „Poate mă număr printre acei norocoși care au avut prilejul de a decola cu avionul de la Ghimbav, spre diferite destinații…toate aceste zboruri au fost cu avioane ultrauşoare, și nu m-au dus foarte departe în lume. Dar acum încep să cred, la modul cel mai serios că este doar o chestiune de timp până când zborul în lumea largă de la Brașov va deveni o certitudine!”

Next Story

Brașov. Dispărută. Ai văzut-o? Apel disperat al sorei. Nicoleta Zaharia: „Ajutați-ne sa o găsim. Se numește Adelina Arbanas. 35 ani. Are 1.56 m ochi albaștri par șaten închis ondulat. Era îmbrăcată cu …”