Brașov. Guvernul a luat, Primăria a dat banii pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Primarul George Scripcaru: „Nu am primit sumele necesare de la guvern, așa cum era normal, deși am făcut toate demersurile necesare. Cum demersurile au rămas fără răspuns, am decis să ….

Last Updated on decembrie 14, 2018 Guvernul a tras țeapă Brașovului cu banii pentru plata indemnizațiilor pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Consiliul Local a votat astăzi o modificare de buget pentru plata îndemnizațiilor.

„Rectificarea de buget are ca principal punct soluționarea acestei probleme pe care a trebuit să o gestionăm noi, deoarece nu am primit sumele necesare de la guvern, așa cum era normal, deși am făcut toate demersurile necesare. Cum demersurile au rămas fără răspuns, am decis să facem noi acest lucru și am alocat bani dintr-un alt capitol bugetar peste 1,3 milioane lei pentru plata acestor persoane.
Brașov. Guvernul a luat, Primăria a dat banii pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Primarul George Scripcaru: „Nu am primit sumele necesare de la guvern, așa cum era normal, deși am făcut toate demersurile necesare. Cum demersurile au rămas fără răspuns, am decis să .... 1

Era păcat ca acești oameni să nu își primească indemnizațiile tocmai de sărbători, și dacă nu făceam această ședință , riscam să nu mai putem face plățile luna aceasta“, a declarat primarul George Scripcaru, la finalul ședinței Consiliului Local

Reamintim că la începutul săptămânii, primarul a făcut un apel public către prefect, ministerul finanțelor și parlamentarii de Brașov pentru a convinge Guvernul să aloce fondurile necesare pentru plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu dizabilități, salarii care în acest moment nu puteau fi plătite integral pentru luna decembrie.

Indemnizația pentru plata însoțitorilor persoanelor cu diazbilități este în cuantum de 1.163 de lei/persoană și este suportată 90% din bugetul de stat și 10% din bugetele locale. Guvernul a alocat la începutul anului 26 de milioane de lei cu această destinație, însă suma este insuficientă pentru a acoperi și indemnizațiile pe luna decembrie. Municipiul a alocat și el partea de 10% care îi revine pe întreg anul și a făcut demersuri în mai multe rânduri prin care a atenționat Ministerul Finanțelor că banii alocați de la bugetul de stat sunt insuficienți.

În Brașov sunt 1.592 de persoane care încasează această indemnizație, între acestea fiind și persoane cu handicap (care, potrivit legii, pot opta să se îngrijească singure, în loc să angajeze un îngrijitor). Potrivit datelor municipalității, în luna decembrie, fondurile alocate de guvern pemiteau plata doar a sumei de 539 de lei, în loc de 1.163 lei, cât li se cuvine acestor persoane.

Previous Story

Video Brașov. Orășelul copiilor din Piața Sfatului, 1980. „Era, acolo, si un targ cu casute. Mos Gerila – asa il chemna pe atunci pe Mos Craciun – statea intr-o sanie cu reni si era …”

Next Story

Brașov. Circulație îngreunată pe drumurile din județ