Video Brașov. Orășelul copiilor din Piața Sfatului, 1980. „Era, acolo, si un targ cu casute. Mos Gerila – asa il chemna pe atunci pe Mos Craciun – statea intr-o sanie cu reni si era …”

Last Updated on decembrie 14, 2018 Este păcat că Brașovul are un Târg de Crăciun care pare părăsit, nu se copară cu Sibiul sau Clujul. Alexandru Ghiza face o coparație cu anii 80.

Alexandru Ghiza: „Imaginile sunt din anii ’80. In anii ’70, “Oraselul copiilor” ocupa toata Piata Sfatului. Era, acolo, si un targ cu casute. Mos Gerila – asa il chemna pe atunci pe Mos Craciun – statea intr-o sanie cu reni si era asaltat de copii. Oricine se putea poza cu Mosul sau cu capul bagat in orificiile unor panouri pe care erau desenate fel de fel de personaje. Piata era scaldata in lumina si culoare.

Dupa cum se vede in film, era multa butaforie: un fel de pal pictat, foarte meticulos de realizat. Chiar si o poarta de intrare in “orasel”. Totul era facut manual cu vopseluri de ulei.

Astazi, cand exista imprimante, plottere ba chiar se pot proiecta imagini laser sau se pot rula filme pe imense panouri led-scren, in piata palpaie doar luminitele chinezesti firave, atarnate pe cateva casute de lemn, care abia mai stau in picioare.

“Evenimentele” au parte de un marketing la fel de ruinat. Pe Europa FM se distribuie inca un clip care anunta programul zilei de Intai Decembrie din Piata Sfatului. Despre flyere, o publicatie a targului de Craciun sau bannere, niciodata nu a fost vorba.

Sigur, nimanui nu i-a trecut prin cap sa faca o banala pagina de FB, ce sa mai vorbim de animatii sau filmulete de prezentare, asa cum au renumitele targuri de la Sibiu si Cluj. Ca sa nu uiti prea repede de sarbatorile de iarna, Primaria Brasov a luat, totusi, o masura .

Vezi aici Video:

A marit considerabil numarul casutelor in care se fierbe un vin. Al carui miros iti va ramne in haine cel putin pana la primavara”.

Previous Story

Accident Brașov. Microbuz plin cu muncitori spulberat de un camion pe DN 1

Next Story

Brașov. Guvernul a luat, Primăria a dat banii pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Primarul George Scripcaru: „Nu am primit sumele necesare de la guvern, așa cum era normal, deși am făcut toate demersurile necesare. Cum demersurile au rămas fără răspuns, am decis să ….