Autostrada Brașov-Comarnic. Viorica Dăncilă spune că se îngrămădesc constructorii

Last Updated on decembrie 10, 2018 Primul ministru, Viorica Dăncilă, a declarat că există 18 oferte de parteneriat public – privat pentru autostrada Brașov-Ploiești.

La jumătatea lunii ianuarie va fi desemnat constructorul autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, informează digi24.ro.

Calendarul inițial apărut în sistemul public online de achiziții prevedea depunerea scrisorilor de interes, documentelor de calificare până la 19 noiembrie și trimiterea invitațiilor de depunere a ofertelor la 26 noiembrie. Înainte de expirarea termenelor, Comisia Națională de Prognoză (CNP), entitate care nu se știe ce legătură are cu autostrăzile dar care răspunde de succesul proiectului, a prelungit cele două termene astfel: 17 decembrie primirea scrisorilor de interes și 24 decembrie trimiterea invitațiilor de participare.

Autostrada Brașov-Comarnic. Viorica Dăncilă spune că se îngrămădesc constructorii 1

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că anul acesta noi trebuie terminaţi 100 de kilometri de autostradă, iar dacă aceştia nu vor fi gata, şeful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere “pleacă acasă”. Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova anunţa în urmă cu câteva zile că ţinta sa este de 60 de kilometri de autostradă în acest an.

“Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful companiei de autostrăzi trebuie să vină să spună că îi avem. Dacă nu îi avem, pleacă acasă”, a declarat Dăncilă.

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat, joi, că îşi menţine ţinta asumată pentru acest an, de a deschide 60 de kilometri de autostradă, dar, dacă ţintele nu vor fi atinse, va solicita responsabililor din minister să ”dea dovadă de onoare”. În caz contrar, ”îi voi onora eu cu demiterea”, a spus Şova.

Previous Story

Brașovul mai tare ca Guvernul României? Investițiile municipalității Brașov, de trei ori mai mari decât cele ale Guvernului

Next Story

Brașov: Internet prin Wi-Fi gratuit pentru cetățeni, cu bani europeni. Locurile publice alese