Brașov. Urmează o Revoluție în traficul auto din cartiere. Sensuri unice. Bonus. Se construiește un nou drum spre Poiana Brașov

Last Updated on noiembrie 6, 2018 Brașovul a fost la un pas să fie amendat de Comisia Europeană din cauza poluării. Se pare că doar Bucureștiul va primi amendă. Primăria Brașov a luat și va lua mai multe măsuri pentru reducerea poluării. Va urma o adevărată revoluție în traficul auto din cartiere, vor fi instituite sensuri unice.

În lista de măsuri prevăzută de „Planul privind creşterea calităţii aerului din municipiul Braşov” a fost inclusă şi amenajarea unei şosele de legătură între stada Cărămidăriei şi Drumul spre Poiana Braşov, astfel ca persoanele care vin dinspre DN 73 (Cristian) sau DN 1 (Ghimbav), informează bzb.ro.

Brașov. Urmează o Revoluție în traficul auto din cartiere. Sensuri unice. Bonus. Se construiește un nou drum spre Poiana Brașov 1

Aceasta ar urma să fie interconectată cu strada Cucului, care va deveni o altenativă la DN 73, urmând să facă legătura între zona Carierei şi zona industrială de la Schaeffler.

Specialiştii au constatat însă că şi circulaţia prin interiorul cartierelor este un factor de poluare ţinând cont că străzile lăturalnice sunt ocupate de maşini parcate, astfel că se circulă cu dificultate.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, a precizat că soluţia în acest caz este realizarea unor inele interioare în cartiere, respectiv introducerea de sensuri unice pe anumite străzi.

„Sunt străzi înguste cu sens dublu de mers, dar din această cauză se circulă cu viteză redusă, se frânează mult, ceea ce duce la creşterea poluării. În vederea introducerii unor astfel de inele interioare cu sensuri unice sunt vizate mai mutle zone unde este posibilă o astfel de optimizare a circulaţiei, respectiv în zone din Astra, Florilor, Craiter, Tractorul şi Bartolomeu”, a explicat Toarcea.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov. Lunea neagră. 3 mașini lovite pe Griviței, 3 răniți pe Carpaților, ciocnire taxi și autoturism în Bartolomeu

Next Story

Accident Brașov. Femeie lovită pe trecerea de pietoni. „ Și băiețelul meu a venit acasă și mi a spus că era la mijlocul trecerii de pietoni și o mașină care venea cu viteza mare a oprit la milimetru de el In Racadau la…”