Brașov. Traseul drumului de După Ziduri, de la Bibiotecă spre Maternitate. Gruia Hilohi: Tehnic, se poate. Ataşez soluţia de principiu, care nu lezează nici zona verde, nici cea istorică, nici adăpostul subteran de apărare civilă. Mai trebuie însă săexiste …”

Last Updated on noiembrie 16, 2018 Recent, Primăria Brașov a readus în discuție construcția unei șosele După Ziduri pentru a fluidiza traficul din Șchei. Aceasta ar porni de la Bibiotecă spre Maternitate. Unii spun că s-ar distruge toată zona.

Gruia Hilohi: „Se emiteau deunăzi pe feisbuci păreri pro şi contra, referitoare la fezabilitatea unui tunel rutier autentic, complet invizibil, între Livada Poştei şi Maternitate.

Tehnic, se poate. Ataşez soluţia de principiu, care nu lezează nici zona verde, nici cea istorică, nici adăpostul subteran de apărare civilă. Mai trebuie însă să existe şi voinţă, dar şi analiză cost-beneficii asumată bărbăteşte.

Brașov. Traseul drumului de După Ziduri, de la Bibiotecă spre Maternitate. Gruia Hilohi: Tehnic, se poate. Ataşez soluţia de principiu, care nu lezează nici zona verde, nici cea istorică, nici adăpostul subteran de apărare civilă. Mai trebuie însă săexiste ...” 1

Avantajele ar fi că, pe actualele străzi, ar putea rămâne doar traficul de transport public, biciclişti şi pietoni, iar traficul spre Schei nu ar mai fi o problemă pentru centrul istoric.

Date tehnice tunel: lungime 460 m, diferenţă de nivel 10 m, lăţime 14 m (4 benzi, câte două pe sens), o singură demolare necesară a unei anexe aparţinând spitalului (se poate reconstrui în spatele acestuia).

Marian Solomon: Tunelul iese de sub deal la cativa metri de Spital?
Nu mi se pare normal sa bagi tot traficul (4 benzi, care sigur vor fi folosite intens) pe sub fereastra spitalului. De de-a dreptul prin curtea lui, ca o sa distruga si jumatate din curtea spitalului.

Si sa nu uitam ca fumul va iesi la cativa metri de copii nou nascuti.
Ideea e buna, locatia e gresita.

Cristian Macedonschi: ar putea iesi si dupa spital pe Cibinului

Marian Solomon: Are 2 benzi, e mica rau. Plus ca tot pe sub geamurile maternitatii trece.
Fluidizarea nu are nici un viitor si in Germania nimeni nu mai investeste in solutii care muta traficul dintr-o parte a orasului in alta. Ideal ar fi sa reduci traficul in zona si sa limitezi extinderea orasului in acea directie. Oricum in Schei e un dezastru parcarea si infrastructura.
Solutia pe care o vad eu: parcari pe linia fostului zid nordic al cetatii (Livada Postei, sub Parcul Titulescu, Spital Militar, Star) si restrictionarea drastica a accesului in centru.

Acces pe anumite strazi doar pentru interventie, turisti si riverani, pe baza de tickete.
Orasul nu e unul modern si ai doua variante: ori il pastrezi asa si reduci traficul auto, ori il demolezi si faci ce vrei. Si in Bucuresti la fel a facut Ceausescu.

Gruia Hilohi: Traficul trece oricum prin faţa spitalului. Se poate face acoperit total pe acea porţiune, în prelungire faţă de tunel.

Liviu Mititeanu: Dupa parerea mea de nespecialist ideea de baza ar trebui sa fie redarea Cetatii si Scheiului pietonilor . Aceasta s-ar putea face prin:
– interzicerea accesului autoturismelor celor care nu sunt riverani;

-interzicerea totala a accesului masinilor mai grele de 3 T cu exceptia celor de gunoi si a celor de interventie.. Aprovizionarea sa se faca doar noaptea
-introducerea unui sistem public de transport eficient, inclin spre tranvai

-interzicerea parcarii pe strazile pe care circula mijloacele de transport in comun
– introducerea sensului unic pe Muresenilo/Baritiu de urcare spre Schei pe 2 benzi cu largirea trotuarelor pe ambele parti ale strazii . Introducere sens unic de coborare din Schei pe Prundului/Balcescu respectivLacea/Castelului
-construirea uner parcari sub piata situata in perimetrul Rectorat-Livada-Casa Armatei .

Previous Story

Gara Brașov de Centenar. Autocolante tricolore, peste mucegai şi mizerie: „Am zugrăvit cum zugrăveam înainte bordurile de 1 Mai”

Next Story

Brașov. Aprobat! „Tichete de bebeluș“. Pentru fiecare nou-născut se vor acorda 1500 de lei