(Last Updated On: November 10, 2018)

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au luat primele măsuri în cazul tânărului de 17 ani din Stupini care s-a sinucis cu arma tatălui.

Polițiștii îl vor sancţiuna pe tatăl adolescentului, a cărui neglijenţă a favorizat producerea tragediei. Oamenii legii spun că bărbatul deținea arma legal, dar nu a păstrat-o în siguranţă, astfel încît nimeni să nu aibă acces la ea, informează RTT Brașov.

Brașov. Tatăl băiatului de 17 ani care s-a împuşcat va fi sancţionat 1

În urma verificărilor, politiștii au constatat că bărbatul din Stupini deținea legal arma de vînătoare şi are permis de armă tip B, valabil. Nu a respectat, însă, obligația de a păstra arma și muniția în condiții de securitate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.

Pentru acest aspect tatăl adolescentului va fi sancționat contravențional și i se va aplica sancțiunea complementară de anulare a dreptului de deținere, de port și folosire a armelor pe o perioada de 2 ani.

Amintim că miercuri seara, pe fondul unei certuri cu părinţii pe tema rezultatelor la învăţătură şi a pregătirii sportive, Bogdan, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis cu arma de vânătoare a tatălui său. Antrenorul său de la Clubul Corona, unde băiatul juca polo, îl descrie pe Bogdan ca pe un sportiv foarte tehnic, mereu jovial, responsabil cu glumele la echipă.