Brașov: RATBV ar putea reintroduce autobuze pentru programul de noapte. Propunerea unui consilier local

Last Updated on noiembrie 16, 2018 Foarte mulți brașoveni cer reintroducerea programului de noapte al autobuzelor. Din păcate lipsa șoferilor face ca și pe timpul zilei unele curse să fie anulate.

Consilierul local Adrian Oprică a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că a solicitat conducerii RATBV ca în zilele de vineri, sâmbătă şi în sărbătorile legale, să ia în calcul extinderea programului de funcţionare a mijloacelor de transport care circulă pe unele linii principale.

Brașov: RATBV ar putea reintroduce autobuze pentru programul de noapte. Propunerea unui consilier local 1

„Am avut mai multe discuţii cu locuitorii din Craiter, Triaj, Bartolomeu, Tractorul. Aceştia au solicitat ca în zilele de sărbătoare autobuzele să îşi extindă programul.

Propunerea mea este ca din Livada Poştei, în aceste zile plece ultima cursă la 02.00 sau 02.30. Aceste curse ar urma să meargă un toate cartierele”, a explicat Oprică, citat de bzb.ro.

Totuşi, el a precizat că programul extins se va aplica numai în cazul anumitor linii, acestea urmând a fi alese astfel încât să acopere toate zonele oraşului. De altfel, el a ţinut să precizeze că deşi nu a avut discuţii cu locuitorii cartierului Valea Cetăţii, măsura vizează şi această zonă a oraşului.

În prezent, de la capetele de linii, în zilele lucrătoare, autobuzele pleacă la ora 23.30, iar în cele nelucrătoare ultimele curse sunt la 22.30.
Practic, dacă această măsură va fi aplicată, ar putea fi reintroduse parţial liniile de noapte, desfiinţate în urmă cu mulţi ani.

Reamintim că multă vreme, în Braşov circulau, numai noaptea, liniile 1N, 2N, 3N şi 4N, frecvenţa medie fiind de o cursă pe oră.

Previous Story

La Brașov NINGE! A venit iarna?!

Next Story

Brașov. Mecanic de locomotivă devenit erou. Ce a făcut când 2 urși au apărut în fața trenului