Brașov. Kaufland, al treilea magazin din oraș. A cumpărat terenul pentru construcție.

Last Updated on noiembrie 27, 2018 Kaufland se pregătește de construcția celui de al treilea magazin din Brașov, după cele de pe Calea București și Avram Iancu.

Compania germană a achiziționat platforma industrială IUS Brașov, situată în apropierea Centrului Civic al orașului. Kauflad a plătit 17,733 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro) pentru un teren de 12.713 metri pătrați, informează bizbrasov.ro.
Brașov. Kaufland, al treilea magazin din oraș. A cumpărat terenul pentru construcție. 1

Terenul a fost dezmembrat din suprafața de 6,1 hectare care era deținut de austriecii de la Immofinanz, care intenționau să realizeze aici un strip mall, sub brandul Stop.Shop. Ideea a fost abandonată de austrieci care s-au plând că durează prea mult procedura de obținere a autorizației de construcție.

În 2009, Immoeast (fosta denumire a Immofinanz) a preluat compania European Future Group, care deţinea, prin EFG Urban Achiziţii, terenul societăţii IUS SA de pe strada Hărmanului. Terenul fusese cumpărat cu aproximativ 2,6 milioane de euro în anii 2004 – 2005, moment în care cei de la IUS şi-au mutat fabrica la ieşirea din oraş. Austriecii planificau dezvoltarea unui proiect mixt cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, format din mall, hotel, centru de afaceri şi locuinţe, în urma unei investiţii anunţate de 240 de milioane de euro.

Previous Story

Foto Brașov. Bărbat lovit de tren în gara Bartolomeu de trenul București Nord-Budapesta . A murit pe loc

Next Story

Brașovul miroase urât. Explicații. Senatorul Allen Coliban: „Duhoarea – episodul 2. Problema mirosurilor din Brașov nu este de azi, de ieri. Este o problemă resimțită în mod continuu în ultimii ani, cel puțin în zona Triaj – Craiter. Este o problemă recunoscută de către…”