Brașov: După Ziduri. Ocolitoarea Cetății, între Maternitate și Biblioteca Județeană. Ce spune primarul George Scripcaru: „Va fi nevoie de câteva săpături în versant, iar în stâncă va fi doar o scobitură. Nu va fi nevoie de …”

Last Updated on noiembrie 2, 2018 Primarul George Scripcaru a readus în discuţie proiectul „ocolitoarea Cetăţii”, drumul care ar urma să asigure legătura între Biblioteca Judeţeană şi Maternitatea Braşov.

Acesta a anunțat că nu va mai fi nevoie de tunel pentru realizarea drumului. „Va fi nevoie de câteva săpături în versant, iar în stâncă va fi doar o scobitură. Nu va fi nevoie de un tunel. Artera rutieră va fi amenajată pentru vehiculele de mici dimensiuni”, a declarat primarul, citat de stiri.rttbrasov.ro.

Brașov: După Ziduri. Ocolitoarea Cetății, între Maternitate și Biblioteca Județeană. Ce spune primarul George Scripcaru: „Va fi nevoie de câteva săpături în versant, iar în stâncă va fi doar o scobitură. Nu va fi nevoie de ...” 1

Încă din anul 2012, reprezentanţii Primăriei Braşov au lansat public un proiect, ce vizează construcţia unei şosele pe După Ziduri, astfel încât, după modelul marilor metropole, centrul oraşului să fie doar pietonal.

Proiectul propus la acea vreme presupunea şi realizarea unor tuneluri, respectiv în zona Bastionului Graft şi a Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele două monumente istorice.

Primăria Braşov are în vedere și reducerea traficului rutier de pe strada Mureşenilor: „Acolo, în timp, se va monta pavaj din piatră. De asemenea, trotuarele vor fi lărgite, iar traficul rutier se va desfăşura pe câte o bandă pe sens, iar strada va fi destinată transportului în comun cu ajutorul autobuzelor de mici dimensiuni”, a anunţat primarul Braşovului.

Previous Story

Brașov. S-a înființat Spitalul Regional, pe hârtie, care va avea 849 de paturi. Urmează partea cea mai grea, construcția. Care sunt specializările noului spital

Next Story

De ce? Brașovul eliminat din stema județului! „Dragi brașoveni, liebe Kronstädter, kedves brassóiak, astăzi ne luăm adio de la stema județului Brașov, așa cum o cunoșteam până acum câteva ore… Este vorba despre o nouă….”