Brașov. S-a înființat Spitalul Regional, pe hârtie, care va avea 849 de paturi. Urmează partea cea mai grea, construcția. Care sunt specializările noului spital

Last Updated on noiembrie 2, 2018 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost ieri la Brașov unde a anunțatcă a fost emis Ordinul de ministru nr. 1394 din 1 noiembrie 2018, pentru aprobarea structurii Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, propusă de autoritățile locale și analizată cu ocazia vizitelor anterioare.

Practic, prin acest document s-a înființat Spitalul Regional Brașov, care va avea 849 de paturi de spitalizare continuă, organizate pe centre funcționale în funcție de patologie, și 60 de paturi de spitalizare de zi, transmite prefectul Rasaliu Marian.

Brașov. S-a înființat Spitalul Regional, pe hârtie, care va avea 849 de paturi. Urmează partea cea mai grea, construcția. Care sunt specializările noului spital 1

„De asemenea, proiectul a fost inclus în Master Planul de Servicii de Sănătate, ceea ce ne oferă garanția că ceea ce-și doresc brașovenii de multă vreme se va materializa”, a mai anunțat acesta.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a prezentat în ce fază de derulare se află pregătirea în vederea construirii spitalului: ,,Suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus de la momentul când am avut primele discuții. Avem un Plan Urbanistic Zonal valabil, ceea ce înseamnă că din punct de vedere urbanistic amplasarea spitalului este aprobată. De asemenea și situația patrimonială a terenului este foarte clară, Municipiul Braşov având în patrimoniu întreaga suprafaţă de teren necesară construirii spitalului, precum şi terenul necesar edificării construcţiilor conexe.

Rețeaua de gaze a fost deja extinsă, există rețea de distribuție electrică, dar va trebui mărită capacitatea ei. Astfel, am transferat un teren de 2.000 de m.p. către Electrica, pentru amplasarea unei stații de transformare, care să asigure capacitatea necesară pentru funcționarea spitalului.

Investiția totală, pentru staţie şi reţea, este de aproape 40 de milioane de lei. De asemenea, în zonă se va derula o investiție pentru introducerea rețelei de apă și canalizare, în valoare de 3,2 milioane de lei, lucrare care este în procedură de achiziție și va fi finalizată în luna decembrie 2019. La aceasta se adaugă şi canalul colector, realizat cu fonduri europene, prin POIM, care va face legătura cu staţia de epurare de la Feldioara. Știm foarte bine că atunci când îţi construiești o casă, ai nevoie în primul rând de utilități.

Am încercat să gândim logic şi practic aceste extinderi, pentru a avea totul pregătit în vederea construirii spitalui”.

Potrivit bzb.ro, Ministrul Sănătăţii a prezentat şi specializările noului spital, respectiv Neurologie cu unitate de accidente vasculare acute, Neurochirurgie, ORL, Chirurgie orală şi maxilo-facială, Pneumologie, Cardiologie cu unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, Chirurgie toracică,

Chirurgie vasculară, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie cu transplant renal, Chirurgie generală, Ortopedie traumatologie, Chirurgie plastică şi reconstructivă, Arşi, Chirurgie vasculară, Dermato-venerologie, Medicină internă,

Endocrinologie, Diabet zaharat şi nutriţie, Alergologie şi imunologie clinică, Hematologie, Psihiatrie acuţi, Terapie Intensivă, Chirurgie pediatrică-Pediatrie, Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie, Oncologie medicală şi spitalizare de zi.

Previous Story

Accident Brașov. Copil de 7 ani lovit de o șoferiță când traversa strada

Next Story

Brașov: După Ziduri. Ocolitoarea Cetății, între Maternitate și Biblioteca Județeană. Ce spune primarul George Scripcaru: „Va fi nevoie de câteva săpături în versant, iar în stâncă va fi doar o scobitură. Nu va fi nevoie de …”