Brașov. CFR nu mai vinde bilete ca tu să cumperi la preț majorat în tren? Donţu Otilia: „Am solicitat 1 bilet pentru clasa a II-a până la București, pentru trenul IR473 (Budapesta K – București Nord). Casierița mi-a răspuns, după ce a consultat calculatorul, că nu…”

Last Updated on noiembrie 7, 2018 CFR are o strategie de a nu vinde bilete pentru trenuri ca tu să plătești prețul majorat direct în tren? Sau pur și simplu sunt incompetenți?

Donţu Otilia-Cristina este în Predeal:
„Troglodeala sau loteria biletelor de tren marca CFR Călători

În ziua de 4 noiembrie, în jurul urei 9,30, la casa de bilete din gara CFR Predeal, am solicitat 1 bilet pentru clasa a II-a până la București, pentru trenul IR473 (Budapesta K – București Nord). Casierița mi-a răspuns, după ce a consultat calculatorul, că nu mai au bilete. Atunci am cerut să-mi dea 1 bilet în picioare.

Brașov. CFR nu mai vinde bilete ca tu să cumperi la preț majorat în tren? Donţu Otilia: „Am solicitat 1 bilet pentru clasa a II-a până la București, pentru trenul IR473 (Budapesta K - București Nord). Casierița mi-a răspuns, după ce a consultat calculatorul, că nu...” 1

Mi s-a răspuns că pe acest tren nu se dau bilete în picioare. Am cerut atunci bilet la clasa I însă răspunsul a fost negativ și de această dată, spunandumi-se că nu sunt bilete de niciun fel nici la clasa I. Deoarece trebuia neapărat să ajung la București am decis să achit biletul în tren.

Ca atare, eu împreună cu o doamnă care se afla în aceeași situație cu mine, ne-am urcat în vagonul 425 în momentul în care a sosit trenul. I-am explicat controlorului situația în care ne aflam și mi-a eliberat un bilet în valoare de 61 lei, deci cu aproape 40% mai mult decât prețul normal al biletului (38 lei). M-am așteptat ca trenul să fie plin până la refuz de călători.

În schimb, am văzut că trenul era ocupat cel mult 40-50% din capacitate. Bănuiam că în stațiile următoare trenul va fi asaltat de călători însă nu s-a întâmplat nici asta, până la București trenul a rămas aproape gol. Am discutat cu cei din tren, atât cu cei care s-au urcat din Brașov cât și cu cei care s-au urcat în tren după stația Predeal și marea lor majoritate erau în aceeași situație ca si mine: li s-a spus că nu mai sunt bilete de niciun fel și li s-a sugerat să cumpere biletul (majorat) de la conductor.

Am întrebat pe conductor despre această anomalie – mi-a răspuns că de regulă biletele se eliberează doar până la 70% ocupare a locurilor (deci 30% locuri goale). Nu am înțeles care ar putea fi rațiunea acestei politici.

În gara București Nord m-am adresat doamnei de la Relații cu Publicul sesizând această disfuncționalitate. Doamna mi-a spus că primește nenumărate sesizări, de foarte multă vreme despre astfel de situații însă degeaba, situația tot nu se rezolva. Mi s-a dat de înțeles că nu are niciun rost să reclam căci lucrurile tot nu se vor rezolva. Am întrebat-o dacă as putea discuta cu vreunul din șefii dumneaei, mi-a spus că nu se poate.

Am mai întrebat dacă ar ajută să sesizez mass media despre situația existentă. Doamna de la Relații cu Publicul mi-a spus că a mai văzut asemenea situații relatate si pe Antena 1 și lucrurile tot nu s-au rezolvat. În fine, am întrebat dacă pot să primesc înapoi măcar banii pe care i-am achitat pe nedrept (61-38=23 lei) de vreme ce trenul AVEA locuri libere și am fost de fapt mințita de către salariații de la casele de bilete. Din nou, mi s-a spus că banii nu mi se pot înapoia.

Ce e de facut oameni buni? Am scris pe site la ei dar nu am primit nici un raspus la petitie!

Previous Story

Brașov: Crosul 15 Noiembrie, gata de start!

Next Story

Foto Brașov. Dorin Drăgoi: „Doua din cele mai performante si moderne tunuri de zapada (la nivel mondial) tocmai au sosit in statiunea Poiana Brasov. In premiera mondiala, este folosit un singur motor electric, motor ce …”