Brașov. Infrastructură mai bună. Pasaj subteran la intersecția alea București- Toamnei -Zizin. Două noi bulevarde în Tractorul, zona Coresi

Last Updated on noiembrie 15, 2018 Primăria Brașov este în plin proces birocratic de avizare a mai multor proiecte pentru fluidizarea traficului din oraș. Un proiect îl reprezintă resistematizarea intersecției Calea București- Toamnei -Zizin.

În vederea demarării elborării proiectului preliminar, reprezentanții Primăriei Brașov au obșinut primul aviz urbanisitc necesar, respectiv certificatul de urbanism, prin care sunt reglementate lucrările ce se vor executa în această zonă, informează bizbrasov.ro.

Brașov. Infrastructură mai bună. Pasaj subteran la intersecția alea București- Toamnei -Zizin. Două noi bulevarde în Tractorul, zona Coresi 1

Proiectantul va trebui să prezinte două soluții în vederea fluidizării traficului, iar una dintre acestea să includă amenajarea unui pasaj subteran. În conformitate cu tema de proiectare, acesta ar urma să fie realizat pe direcția unei artere cu trafic auto maxim.

Primăria lucrează și la documentația care prevede construcția a două noi bulevarde în cartierul Tractorul, zona Coresi, unul dintre acestea urmând să facă legătura cu viitorul pasaj hobanat care va traversa liniile de cale ferată și va ajunge în zona dintre Gară și Sala Sporturilor.

După cum au precizat reprezentanții Primăriei Brașov, pentru cele două artere, care vor purta numele de Tudor Arghezi și Camil Petrescu, și vor avea câte două benzi pe sens, este în curs de obținere avizul de mediu, ultimul document necesar în vederea autorizării construcției. Lucrările în ceea ce privește amenajarea, respectiv partea de infrastructură, dar și primul strat de asfalt, ar urma să fie realizate pe cheltuiala dezvoltatorului imobiliar Ceetrus (fostul Immochan) care derulează proiectul de regenerare urbană din această zonă.

Strada Tudor Arghezi ar urma să facă practic legătura între strada Zaharia Stancu cu viitorul pasaj hobanat, care este proiectat în această zonă. La intersecția acesteia cu accesul spre acest pasaj, dar și strada Camil Petrescu, ar urma să fie construit și un sens giratoriu, astfel încât accesul, dar și fluența traficului să fie cât mai optimă.

În total, noua stradă va avea o dimensiune de 550 de metri, între intersecția cu giratoriul de la Zaharia Stancu (zona fabricii SUDV) și noul giratoriul de la capătul pasajului hobanat Cele două străzi vor avea și piste de biciclete, dar și spații verzi pe lateral. În plus, pe strada Camil Petrescu, care are o lungime de 770 de metri, ar urma să fie amenajat între sensurile de mers și un scuar verde. Aceasta va avea capăt la intersecția cu 13 Decembrie, unde deja a fost amenajat un nou giratoriu, care va asigura și intrarea srpe vechiul cartier pe strada Metalurgiștilor.

Previous Story

Brașov. 3 hoți prinși în flagrant la mall-ul Coresi. Furau haine prin metoda „cadoul”

Next Story

La Brașov NINGE! A venit iarna?!