(Last Updated On: November 8, 2018)

Brașovul izolat, fără aeroport sau autostradă, a reușit să convingă Airbus să semneze un contract i9mportant cu IAR Ghimbav. Înțelegerea ste valabilă 15 ani.

Potrivit contractului definitiv de colaborare, IAR este contractor principal pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării având ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite. Acest acord va crea aproximativ 6.300 de locuri de muncă directe şi indirecte în România, potrivit companiei franceze, informează Digi 24.

15 ani. Brașovul izolat, fără aeroport sau autostradă, a convins Airbus să semneze un contract cu IAR Ghimbav pentru elicopterul  H215M 1

„Semnarea, astăzi, a acestui acord definitiv duce parteneriatul nostru la un nivel superior. Împărtăşim un trecut bogat şi suntem nerăbdători să dezvoltăm ceea ce am reuşit să facem până acum împreună.

Suntem bucuroşi că Airbus este un partener solid, dornic să investească în continuare în România. Avem nevoie de implicare, know-how şi tehnologie modernă pentru a dezvolta aeronautica românească şi pentru a răspunde cerinţelor Ministerului Apărării în materie de elicoptere, iar Airbus este aici pe termen lung.

15 ani. Brașovul izolat, fără aeroport sau autostradă, a convins Airbus să semneze un contract cu IAR Ghimbav pentru elicopterul  H215M 2

Considerăm că elicopterul IAR-H215M este cea mai bună soluţie pentru industria aeronautică românească, pentru Ministerul Apărării şi pentru alţi clienţi din toată lumea”, a spus Neculai Banea.

75% din cifra de afaceri a Airbus Helicopters Romania este reprezentată de contracte la export. În 2016, a fost inaugurată fabrica Airbus Helicopters Industries pentru producţia de elicoptere H215M.

15 ani. Brașovul izolat, fără aeroport sau autostradă, a convins Airbus să semneze un contract cu IAR Ghimbav pentru elicopterul  H215M 3

„Acum privim spre viitor prin acest parteneriat cu IAR pentru elicopterul H215M, înaintea unei decizii din partea Guvernului României de a pune în aplicare cooperarea noastră şi de a livra Ministerului român al Apărării un elicopter multirol cu adevărat eficient din punct de vedere al costului, produs în România”, a spus Olivier Michalon.