Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana

Last Updated on octombrie 2, 2018 Junii Brașovului au avut onoarea să însoțească mirii, principele Nicolae şi Alina Binder, așa cum au făcut-o și în 1931.

ComoaraScheienilor: „Junii din Șcheii Brașovului și Brașovul vechi, la nunta principelui Nicolae şi a Alinei Binder. Junii au însoţit caleaşca în care mirii au parcurs drumul de la biserică până la Cazinoul din Sinaia, la fel ca la nunta principesei Ileana din vara anului 1931.

Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 1 Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 2

(foto: Viviana Costan Moiseanu)

Din presa vremii: “La plecarea din Peleș, cortegiul regal a fost întâmpinat de o “nuntă țărănească”, însotită de “tradiționalul taraf de lăutari cu cobză și nai”. Nuntașii, îmbrăcati în costume populare, dansau și salutau mirii cu chiote și focuri de armă.

Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 3 Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 4

Alături de ei au apărut călări, “îmbrăcați în zale și cu căciuli de dorobanți”, Junii Brașovului și “un car alegoric cu domnișoare din Sinaia”

Viviana Costan Moiseanu: A fost odată ca niciodată…O poveste frumoasă de dragoste , doi tineri frumoși și o nuntă superbă. Rafinament, eleganță, discreție și zâmbete. Numai zâmbete…Ovaționați de mii de oameni veniți la Sinaia pentru o ceremonie simplă, elegantă, mirii s-au urcat în caleașcă încadrați de junii Brașovului. Au fost garda perfectă pentru acest eveniment.

 

Coborâți parcă din poveste, i-au însoțit pe tot traseul și au fost răsplătiți cu un scurt dialog și o sesiune de fotografii și un pahar de șampanie. Alături de juni s-a aflat o formație de dansuri populare – preferații mirilor – veniți din Bucovina special să danseze la această nuntă. 

Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 5 Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 6 Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 7 Foto Brașov. Update. Junii Brașovului la nunta Principelui Nicolae şi a Alinei Binder, la fel ca în vara anului 1931, la nunta principesei Ileana 8

Am trăit emoția fiecărei clipe alături de ei și, orice s-ar spune, Nicolae este și va rămâne ”nepotul Regelui”. Respect și aplaud gestul surorii sale de a le fi alături la această frumoasă nuntă.


Casă de piatră, fericire, sănătate!
P.S.1 Spre deosebire de multe persoane pe care le-am întâlnit (numai) ieri, ex–Principele Nicolae cunoaște Junii Brașovului și câte ceva din istoria lor.

P.S.2 O dorință a noastră care nu s-a putut materializa, din păcate, a fost cea de a dansa o ”horă a Junilor”. O vom face cu altă ocazie, poate. Ne-au invitat și la botez.
Să fie într-un ceas bun!”

Previous Story

Video Brașov. Polițistă lovită de un individ care i-a făcut semne obscene. În Bran

Next Story

Brașov: 3 sensuri giratorii au primit avizul Comsiei de Circulație. Începe construcția lor