Evenimente Brașov. Obicei Junii Brașovului: „Îngroparea Vătafului”, sâmbătă în curtea Bisericii Sf. Nicolae

Last Updated on octombrie 10, 2018 Brașovenii și turiștii sunt invitați sâmbătă, de la ora 13.00, în curtea Bisericii Sf. Nicolae să ia parte la un vechi obicei al junilor.

„Îngroparea Vătafului este un vechi obicei al junilor din Șcheii Brașovului. Are loc cu preponderenta,toamna când majoritatea activităților junilor au fost gătate.Ingroparea vatafului consta într-o înmormântare a celui care a fost vataful “conducătorul” al grupului in anul respectiv.

Evenimente Brașov. Obicei Junii Brașovului: „Îngroparea Vătafului”, sâmbătă în curtea Bisericii Sf. Nicolae 1

Vataful este legat pe o scara si “petrecut” pana la groapa ( “ingroparea” are loc la locul denumit Podul Dracului capatul strazii Curcanilor) de colegii de grup si cei dorinici sa asiste la cum se ingroapa un om viu intr-o maniera amuzanta cu o “slujbă” plina de glume specifica Scheiului.

Asadar Societatea Junilor Dorobanți va invita sa ii fiti alaturi pe “ultimu drum” vatafului nostru in data de 13 octombrie 2018 in curtea Biserici Sf Nicolae din Scheii Brașovului incepand cu ora 13:00”, anunță organizatorii.

Previous Story

Brașov. Cum ar fi? Autobuze RATBV noaptea și renunțarea la programul de weekend. Petiție online. „ Acest lucru presupune:  1. Renunțarea la programul de circulație de weekend. Programul din …”

Next Story

Brașov. Parcare subterană supraetajată în faţa Gării. Ce spune primarul George Scripcaru