Brașov. Parcare subterană supraetajată în faţa Gării. Ce spune primarul George Scripcaru

Last Updated on octombrie 11, 2018 Primăria Brașov a demarat procedurile pentru construirea unei parcări subterane în fața Gării, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Primarul George Scripcaru spune că va fi prima parcare subnterană care va permite accesul mașinilor cu GPL, cu stații de încărcare mașini electrice. Plata se va face la case automate, atât cu banconet şi monede, cât și cu card.

Primarul George Scripcaru, citat de mytex.ro: „Gara este una dintre zonele importante ale orașului nostru, având în vedere că reprezintă una dintre principalele porți de intrare. Modul în care turistul percepe orașul începe cu această zonă.

Brașov. Parcare subterană supraetajată în faţa Gării. Ce spune primarul George Scripcaru 1

Tocmai de aceea, având în vedere că nu ni s-a permis să ne implicăm în reabilitarea gării, vrem ca zona din fața gării să fie la nivelul pe care Brașovul îl merită. Astfel, va exista un nou terminal pentru transportul public, la care se va adăuga această parcare și celelalte amenajări de deasupra parcării, traseul pentru biciclete care va face legătura între cartierul Astra și Centrul orașului”.

În studiul de fezabilitate vor fi studiate minim două propuneri de amenajare a zonei, din care se va alege o variantă pentru care se va realiza proiectul tehnic. De altfel, reprezentanţii municipalităţii au anunţat că una dintre variante este amenajarea unui mic parc, care ar pune în valoare clădirea gării, informează bzb.ro.

Consultantul care va obţine contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic va avea la dispoziţie 7 luni pentru a termina documentaţia.

Previous Story

Evenimente Brașov. Obicei Junii Brașovului: „Îngroparea Vătafului”, sâmbătă în curtea Bisericii Sf. Nicolae

Next Story

Corona Brasov Wolves – Dunaujvarosi Acelbikak, vineri la Patinoarul Olimpic