Brașov: Un bebeluş de 1,5 kg a fost operat cu un laser special la Maternitate

Last Updated on octombrie 18, 2018 O fetiță de doar 1500 de grame a fost operată  Maternitatea Brașov cu ajutorul unui aparat laser performant. Laserul în valoare de 20.000 de euro a fost donat de Organizația Salvați Copiii.

Este primul caz operat în Maternitatea Brașov și al treilea efectuat anul aceasta prin astfel de intervenții laser., informează stiri.rttbrasov.ro.

Brașov: Un bebeluş de 1,5 kg a fost operat cu un laser special la Maternitate 1

„Sunt multe cazuri, pentru că, odată cu îmbunătățirea condițiilor de a trata copiii prematuri reușesc să spraviețuiască copii tot mai mici la naștere. Screeningul copiilor prematuri se realizează de la copii cu greutăți sub 2000 de grame. Dar avem copii care s-au născut cu 1000 de grame, cu 800 de grame și atunci numărul acestor copii la risc de a dezvolta retinopatia de prematuritate este foarte mare”, a explicat dr. Diana Cormoș, medic primar oftalmolog.

Colaborarea cu Organizația Salvați Copiii, fundație care a făcut mai multe donații în ultimii cinci ani Maternității Brașov, ar putea continua cu un proiect mai amplu.„Ne dorim ca pe viitor să finalizăm un sistem de transport foarte bun între maternitățile din jur care ne trimit acești copii, care facem cu ajutorul spitalului, dar de foarte multe ori apelăm și la aceste organizații.

Ambulanța am primit-o printr-un proiect anterior, acum mulți ani, o avem la dispoziție, încercăm să punem la dispoziție și personalul, dar dotarea specifică încă nu este”, mărturiseşte dr. Olimpia Petrescu.

Previous Story

Brașov. Revoluție în transport! Se reintroduc troleibuzele în locul mai multor linii de autobuze. Revin și tramvaiele? Ce spune primarul George Scripcaru

Next Story

Brașov. Pedeapsă. Șoferul de ambulanță beat, care a produs un accident, a fost dat afară