Brașov. Șofer căutat după ce a urcat cu o maşină de teren până la Sfinx. Ce amendă riscă

Last Updated on octombrie 23, 2018 Un șofer din Brașov, fără pic de respect față de monumentele naturii, este căutat de jandarmii montani după cea urcat cu o maşină de teren până la Sfinx.

Şoferul riscă o amendă de 3000 de lei pentru că accesul cu autoturismele în Parcul Naţional Bucegi este interzis, informează adevarul.ro.

Brașov. Șofer căutat după ce a urcat cu o maşină de teren până la Sfinx. Ce amendă riscă 1

Conform mesajului care însoţeşte fotografia, maşina a fost fotografiată sâmbătă, 20 octombrie. Legea în vigoare interzice accesul autoturismelor în Parcul Naţional. Turiştii pot merge cu maşina doar până la cabana Piatra Arsă, iar până la Sfinx pe jos, pe un traseu marcat.

”Sâmbătă 20 octombrie 2018 ora 15:36. Sfinxul nostru din Bucegi. Ce căuta o maşină tocmai acolo? Cine, şi de ce? Sunt întrebări fireşti pe care ni le punem toţi cei pentru care muntele înseamna ceva. De ce este nevoie de aşa ceva? De ce nu poţi să te bucuri de natură aşa cum trebuie?”, este mesajul complet care însoţeşte fotografia distribuită pe facebook.

Reprezentanţii Jandarmeriei Buşteni au declarat pentru ”Adevărul” că sunt la curent cu isprava turistului, iar în prezent se fac verificări pentru ca acesta să fie identificat şi sancţionat. Aceştia au precizat că în zona a fost amenajat provizoriu un drum de acces pentru echipele de muncitori care lucrează la renovarea Crucii de pe Caraiman, iar turiştii profită de această situaţie şi se folosesc de maşini de teren pentru a ajunge până la Sfinx.

Previous Story

Brașov. Cum va arăta Spitalul Județean după lucrări de 20 de milioane de lei.  Adrian Ioan Veştea: „ Împreună cu …”

Next Story

Brașov. Oribil. A stropit-o și i-a dat foc. Tânăra este gravidă