Brașov. Sală Polivalentă de 10.000 de locuri, construită pe fostul Stadion Municipal. A început licitația. Ce spune primarul George Scricparu

Last Updated on octombrie 31, 2018 Marţi, 29 octombrie 2018, a fost publicat anunţul de participare privind elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru ,,Construire Complex Multifuncţional – Sală Polivalentă”.

,,Marţi am postat pe SICAP anunţul de licitaţie pentru elaborarea SF-ului şi a proiectului tehnic pentru construirea sălii polivalente de la fostul stadion Municipal. Am pregătit cu multă atenţie această procedură, pentru a fi siguri că nu vor exista piedici în derularea acestei licitaţii, dar şi pentru a ne asigura că vom avea un proiect care să fie implementat în cele mai bune condiţii, mai ales că am beneficiat şi de experienţa celor din Cluj, singurii din România care au mai construit o astfel de sală.

Brașov. Sală Polivalentă de 10.000 de locuri, construită pe fostul Stadion Municipal. A început licitația. Ce spune primarul George Scricparu 1

Din acest punct de vedere, pot spune că avem un avantaj, pentru că acum ştim care sunt greutăţile care pot apărea în timpul realizării unui astfel de proiect. Un alt avantaj al Braşovului este suprafaţa generoasă de care dispune pentru construirea acestei săli – vorbim de aproximativ 10 hectare – astfel că avem o flexibilitate mai mare în elaborarea proiectului, dar şi în amenajările exterioare, plecând de la parcări şi ajungând la zone verzi, zone de promenadă, terenuri de sport în aer liber.

Proiectantul va trebui să ţină seama de faptul că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel olimpic, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale sau sociale.

Sper să finalizăm cât mai repede licitaţia pentru SF şi proiectare, astfel încât să putem avea un termen clar pentru realizarea acestui proiect. Este un proiect care va aduce beneficii vieţii sportive şi culturale din oraşul nostru, economiei şi statutului de oraş turistic al Braşovului, iar aceste lucruri vor fi benefice pentru fiecare braşovean”, a declarat primarul George Scripcaru.

Sala va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri, urmând a fi utilizată pentru organizarea de competiții sportive, concerte și alte evenimente culturale, conferințe, congrese, expoziții etc.

Capacitatea exactă a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile normativelor federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizează a fi organizate, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivel Liga Campionilor sau Jocuri Olimpice.

Vor fi posibile, la standardele internaționale menționate, competiții de tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism ușor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi altele, mulțumită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe. Pentru datletism uşor se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60m, curse 60m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.

Complexul va fi caracterizat în primul rând prin modularitate și flexibilitate, fiind prevăzute inclusiv tribune glisante. Arhitectura exterioară va fi de asemenea importantă, fațada urmând să includă soluţii tehnice integrate într-o compoziţie neconvenţională, care să promoveze o plastică contemporană. O componentă definitorie a conceptului general al faţadei vor fi panourile multimedia destinate proiecţiilor video ce vor face parte din imaginea de ansamblu.

Pentru amenajările exterioare, studiul de fezabilitate va include și o zonă de recreere, prin amenajarea unor terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber, zone de promenadă, pistă de biciclete, spaţii de joacă pentru copii, parcaje pentru biciclete și autovehicule etc, în baza unui studiu peisagistic.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 decembrie 2018, ora 15.00. Criteriul atribuirii va fi cel mai bun raport calitate-preţ. Valoarea estimată a constractului este de 3,375 milioane lei + TVA, iar durata de execuţie a documentaţilor pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de 9 luni de la încheierea contractului.

Advertisements
Previous Story

Video Brașov. O mașină a ars ca o torță la Belvedere

Next Story

Accident Brașov: Un copil a fost lovit pe o trecere de pietoni din cartierul Astra