Accident Brașov. Update.  Asociația Visum: „Un accident care putea fi evitat. Zona Mureșenilor-Piața Sfatului-George Bariție nu a fost construită având mașina în minte. Nu a fost construită pentru a avea trei benzi de circulație pe unde să se meargă cu viteze mai mari de 30 km/h. Acest accident …”

Last Updated on octombrie 16, 2018 O tânără de 34 de ani, care este asistenta şefului PSD Braşov, Marius Dunca, a fost lovită putenic de un autoturism, luni, în jurul orei 13:45, chiar în faţa sediului PSD Braşov, lângă Piața Sfatului. Din păcate, zona este etntantă pentru traversări neregulamentare, totuși ești în centrul istoric, nu prea te gândești că vin mașini cu viteză.

Asociația Visum pentru Educație și Cultură: „Un accident care putea fi evitat. Zona Mureșenilor-Piața Sfatului-George Bariție nu a fost construită având mașina în minte. Nu a fost construită pentru a avea trei benzi de circulație pe unde să se meargă cu viteze mai mari de 30 km/h.

Accident Brașov. Update.  Asociația Visum: „Un accident care putea fi evitat. Zona Mureșenilor-Piața Sfatului-George Bariție nu a fost construită având mașina în minte. Nu a fost construită pentru a avea trei benzi de circulație pe unde să se meargă cu viteze mai mari de 30 km/h. Acest accident ...” 1

Acest accident, deși vina pentru traversare neregulamentară este a fetei, ne arată în realitate cât de defectuos e gândită și făcută infrastructura în Brașov. Pe aceea zonă traversări neregulamentare sunt în fiecare, în fiecare moment, pe toată lungimea acesteia.

Reamintim că Asociația Visum a propus Primăriei Brașov proiectul pilot Săptămâna Mobilității Brașov. Una din propunerile din cadrul proiectului este:
3. A. Reorganizare Străzile Mureșenilor, Piața Sfatului și George Barițiu:
– Introducere trecere de pietoni Casa Armatei – Parc pentru creare acces pentru Parc – generează o „promenadă Aleea Parc – După Ziduri”

– Rămâne trecerea de la Sf. Ioan
– Introducere trecere de pietoni la M. Weiss
– Introducere treceri de pietoni la colțurile Pieței Sfatului

– Renunțarea la trecerea din mijlocul Pieței Sfatului
– Introducere treceri de pietoni la Biserica Neagră
– Rămâne trecerea de la Arhive

3. B. Îngustare la două benzi, cu o bandă pe sens:
– Lățire trotuar porțiunea Rectorat – semafor Sf. Ioan, pe dreapta
– Introducere alveolă Biserica Catolică, de Sf. Ioan – M. Weiss, pe dreapta

– Lățire trotuar zona de la M. Weiss până la colțul Piaței Sfatului, pe stânga
– Introducere alveolă Piața Sfatului între cele două treceri de pietoni, pe dreapta

– Lățire trotuar de la Raiffeisen până la Biserica Neagră, pe stânga
– Introducere alveolă la Biserica Neagră, pe stânga

– Lățire trotuar de la Biserica Neagră până la trecerea de la Arhive, pe stânga
Această propunere vizează creșterea siguranței în zonă și lărgirea trotuarelor în anumite zone astfel încât să putem avea o circulație decentă.

Menționăm că nu am primit încă vreun răspuns de la Primărie față de propunerea noastră”.

Previous Story

Brașov. Lidl mai construieşte un magazin, numărul 7 din oraș

Next Story

Brașov: Construcţia mall-ului AFI din Centrul Civic merge lent. „Este foarte dificil să găsim muncitori”. Când se va deschide