Brașov: Sâmbătă circuli gratuit pe toate liniile RATBv. Ce spune primarul George Scripcaru

Last Updated on septembrie 21, 2018 Sâmbătă, 22 septembrie, în ultima zi a Săptămânii mobilităţii europene, vom putea circula gratuit pe toate liniile RATBV.

Prin această măsură, conducerea Primăriei speră să îi convingă pe cât mai mulţi dintre cei care astăzi utilizează autoturismele proprii pentru transportul spre serviciu sau pentru a-i duce pe copiii la şcoală să încerce şi transportul în comun.

Brașov: Sâmbătă circuli gratuit pe toate liniile RATBv. Ce spune primarul George Scripcaru 1

„Transportul în comun poate fi şi o soluţie şi pentru cei din afara Braşovului, care îşi pot lăsa maşinile la terminalele de transport în comun de intrările în oraş, pentru a-şi continua călătoria autobuzele RATBV.

Sunt zone din Braşov în care accesul auto este foarte dificil, în special la orele de vârf, iar dacă la aceasta adăugăm şi căutarea unui loc de parcare, vom vedea că transportul public nu este doar soluţia optimă din punct de vedere economic, ci şi din punct de vedere al timpului petrecut în trafic”, susţine primarul Braşovului, George Scripcaru, citat de RTT Brasov

Municipalitatea braşoveană s-a concentrat foarte mult pe dezvoltarea transportului în comun, oferind ca exemplu contractul de achiziţie, cu sprijinul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, a 105 autobuze cu motorizare Euro 6, primul lot urmând a intra în circulaţie în luna noiembrie a acestui an.

Strategia municipiului Braşov în domeniul transportului în comun cuprinde şi proiectele de tip „park&ride”, cel mai avansat din acest punct de vedere fiind cel de la fostul Stadionul Municipal, pentru care a fost lansată procedura de întocmire a documentaţiei tehnice.

Previous Story

Video Brașov. Două autovehicule au luat foc, azi-noapte, lângă Gară

Next Story

Video Brașov. Ovidiu: „Tatal meu,care are in autobuz o camera de bord, a captat aceste imagini cu un domn calcand un catel, tarandu-l o buna bucata de drum si ne avand bunul simt macar sa opreasca sa vada ce s-a intamplat. Datorita faptului ca imaginile …”