Brașov. Salvamont: „Final fericit pentru doua alpiniste. Dupa ce escaladasera 9 lungimi de coarda, si-au dat seama ca le prinde noaptea in perete si nu pot termina traseul. Atunci au luat decizia sa …”

Last Updated on septembrie 9, 2018 Salvamontiștii din Bușteni au avut parte de o intervenție inedită azi noapte. Aceștia au reuști să salveze două alpiniste blocate pe traseul Sperantelor din Peretele Vaii Albe.

„Final fericit pentru doua alpiniste.

Brașov. Salvamont: „Final fericit pentru doua alpiniste. Dupa ce escaladasera 9 lungimi de coarda, si-au dat seama ca le prinde noaptea in perete si nu pot termina traseul. Atunci au luat decizia sa ...” 1

Azinoapte Salvamont Busteni a primit o solicitare de la doua alpiniste care se aflau in traseul Sperantelor din Peretele Vaii Albe.

Dupa ce escaladasera 9 lungimi de coarda, si-au dat seama ca le prinde noaptea in perete si nu pot termina traseul. Atunci au luat decizia sa se retraga si sa coboare in rapel. Dupa 6 lungimi de coarda, intr-o zona surplombata, din cauza intunericului si a ceţei, alpinistele nu au mai reusit sa prinda regruparea si au fost nevoite sa ceara ajutor.

Apelul de urgenta a fost primit la 0:55 si imediat s-au luat masuri de organizare. Pentru ca erau foarte aproape de locul interventiei, am solicitat si ajutorul a doua echipe de alpinisti din refugiul Costila si de la Caminul Alpin.

Acestia au ajuns primii la baza peretelui de escalada si au comunicat cu cele doua alpiniste. Acestea din urma, au dat dovada de curaj si stapanire de sine si dupa mai multe ore de eforturi au reusit sa prinda regruparea si sa continue coborarile in rapel.

Asadar o interventie cu final fericit la care adaugam multumiri tuturor colaboratorilor”, au scris pe Facebook cei de la Salvamont Bușteni.

Salvamont Busteni In aceasta fotografie facuta ieri, se pot vedea 2 alpinisti. Posibil sa fie chiar cele doua din traseul Sperantelor.
Brașov. Salvamont: „Final fericit pentru doua alpiniste. Dupa ce escaladasera 9 lungimi de coarda, si-au dat seama ca le prinde noaptea in perete si nu pot termina traseul. Atunci au luat decizia sa ...” 2
(Fotografie cu rol informativ)
Previous Story

Brașov: Astăzi începe Festivalul Cavalerii Teutoni, în Cetatea Feldioara. INTRARE LIBERĂ!

Next Story

Brașov. Un nou cartier, 400 de apartamente pe 30,000 de metri pătrați