Brașov. Pe 5 octombrie nu se fac cursuri în școli

Last Updated on septembrie 27, 2018 Inspectoratul Școlar Brașov a anunțat că vineri 5 octombrie nu se vor fac ore, va fi un program relaxat, cu activităţi extracurriculare și extrașcolare. Asta pentru că este Ziua Mondială a Educaţiei.

Potrivit contractului colectiv de muncă, încheiat între federațiile sindicale din învățământ şi Ministerul Educaţiei, „unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului”.

Brașov. Pe 5 octombrie nu se fac cursuri în școli 1

O prevedere similară există în OMEN de aprobare a structurii anului școlar 2018/2019, completată astfel: „în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare”. Este cazul câtorva județe și al municipiului București, în care prin CCM încheiat cu inspectoratul școlar teritorial, 5 octombrie și 5 iunie sunt zile libere.

De altfel, la nivelul Capitalei s-a decis deja ca ziua de vineri, 5 octombrie, să fie liberă în învățământ, întrucât urmează după ea două zile de scrutin, 6 și 7 octombrie, când se va organiza referendumul pentru căsătorie, informează mytex.ro

. Solicitări către inspectoratele școlare de a declara ziua liberă au fost transmise în mai multe județe din țară, având în vedere că secțiile de votare sunt amenajate în școli. Decizii ca elevii să stea acasă au mai fost luate deocamdată doar în Brăila și Giurgiu.

Previous Story

Brașov. Cruce pe Tâmpa „ca pe Caraiman” și o capelă în faţa grotei de la platforma de belvedere. Se transformă Tâmpa într-un munte religios?

Next Story

Braşov: 3 zile de comedie bună în cadrul festivalului Stand-Up Fest