Brașov: Mesaje pentru pietoni, pe trecerile de pietoni din Făgăraș

Last Updated on septembrie 17, 2018 Pe mai multe treceri de pietoni din Făgăraș au apărut mesaje care le amintesc trecătorilor să se asigure îninte de traversarea străzii.

„Coboară de pe bicicletă!”, „Nu alerga”, „Ia copilul de mână”, „Lasă telefonul!” sunt mesajele apărute pe trecerile din preajma grădiniţelor şi a şcolilor, în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, informează bzb.ro.

Brașov: Mesaje pentru pietoni, pe trecerile de pietoni din Făgăraș 1

„Având în vedere că elevii claselor primare sunt implicaţi în Jocul Şarpelui în trafic, Primăria Făgăraş a venit în sprijinul lor prin marcarea trecerilor de pietoni cu mesaje semnificative, pentru a fi mai atenţi atunci când trec strada. Am înscripţionat mai multe treceri de pietoni din oraş cu mai multe mesaje inedite, menită să îi responsabilizeze atât pe copii, cât şi pe părinţii acestora”, a spus Dacia Săpătoru, consilier Compartimentul Energetic din cadrul Primăriei Făgăraş.

„Noi am fost întrebaţi dacă au voie să facă asa ceva. Am discutat şi cu dl Trâmbiţas de la Poliţia Naţională şi ne-am dat acordul. Este chiar binevenită o trecere cu asemenea mesaje. Ar fi bine sa avem mai multe”, a declarat şi Lucian Petri, şeful Politiei Locale, pentru sursa citată.

Astfel de mesaje inedite pe trecerile de pietoni au fost postate la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, Şcoala Generală nr. 1, Şcoala Generală nr. 7 şi în faţa Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” Făgăraş.

Previous Story

Brașov. Adrian Veştea: „ De câte ori a fost PSD la guvernare, județul Brașov a avut de pierdut…. Eu nu mai cred demult în promisiunile PSD legate de autostrada București-Brașov, cu accent pe…”

Next Story

Brașov. Robert Lazar: „Bună dimineața, Se pare că iar miroase în tot Brașovul iar de data asta nu e din cauza gunoiului de grajd împrăștiat pe câmp ci este un miros chimic care mie personal mi-a provocat stări de greață și de vomă. Dacă ați simțit și voi …”