Aeroportul Brașov. Prima companie care dorește să construiască terminalul de 22 de milioane de euro

Last Updated on septembrie 18, 2018 Marți, la Brașov, Ambasadorul Irlandei în România, Excelenţa Sa Derek Feely, s-a întâlnit cu primarul Brașovului pentru a discuta despre dezvoltarea relațiilor economice.
Ambasadorul a declarat că o companie irlandeză dorește să construiască terminalul Aeroportului din Brașov.

„Domnul ambasador a observat imediat nevoia Braşovului de accesibilitate, necesitatea unei autostrăzi care să lege oraşul de restul ţării şi a apreciat proiectul aeroportului.
Aeroportul Brașov. Prima companie care dorește să construiască terminalul de 22 de milioane de euro 1

De altfel, a menţionat că o companie din Irlanda, care are şi divizie de operare, şi divizie de investiţii, este interesată să participe la licitaţia pe care o va lansa Consiliul Judeţean pentru construcţia terminalului aeroportului.

Totodată, având în vedere experienţa Irlandei în proiecte europene, îşi doresc parteneriate cu administraţii publice locale din România, pentru astfel de proiecte. De asemenea, în contextul adoptării legii parteneriatului public-privat, sunt interesaţi de proiecte care vizează investiţii şi lucrări în infrastructură, dar şi în alte domenii”, a spus primarul George Scripcaru, citat de bzb.ro.

Licitaţia pentru terminalul Aeroportului Internaţional Braşov ar urma să fie lansată de Consiliul Judeţean în toamna acestui an, iar începerea lucrărilor este programată pentru primăvara anului viitor.

Terminalul va avea o suprafaţă de 11.000 pătraţi, iar potrivit arhitectului Dorin Ştefan, care a elaborat proiectul, costul unui metru pătrat de construcţie este estimat la 2.000 de euro. Conform aceleiaşi surse pentru realizarea proiectului tehnic al terminalului va fi nevoie de aproximativ trei luni, iar pentru realizarea lucrărilor propriu-zise de un an şi jumătate.

Previous Story

Brașov: Spectacolul ”Crai nou” al lui Ciprian Porumbescu va fi pus în scenă chiar în sala în care a avut loc premiera

Next Story

Brașov. Se construiesc 3 blocuri de 11 etaje, 306 apartamente pe 9500 de metri pătrați