Brașov: Marius Vintilă,  plângere la poliție împotriva unui căruțaș de la Oktoberfest. „Joi am coborît cu bicla pe Drumul Poienii. De sus pînă jos balegă proaspătă de cal, cu mirosul si pericolul de derapaj aferente …  cînd am ajuns în dreptul primului atelaj, birjarul a …”

Last Updated on septembrie 10, 2018 Omul de radio, Marius Vintilă, a depus plângere la poliție împotriva unui căruțaș de la Oktoberfest care l-a biciuit pe drum.

Marius Vintila: „Joi am coborît cu bicla pe Drumul Poienii. De sus pînă jos balegă proaspătă de cal, cu mirosul si pericolul de derapaj aferente (pentru bicle și motoare). Înainte de curba de la Turnul Alb am ajuns din urmă patru atelaje cu cîte doi cai de la Casa Viorel, care promovau minunăția anuală octobărfest.

Brașov: Marius Vintilă,  plângere la poliție împotriva unui căruțaș de la Oktoberfest. „Joi am coborît cu bicla pe Drumul Poienii. De sus pînă jos balegă proaspătă de cal, cu mirosul si pericolul de derapaj aferente ...  cînd am ajuns în dreptul primului atelaj, birjarul a ...” 1

Le-am strigat să pună data viitoare saci la curul cailor…din motive normale. Drept urmare, cînd am ajuns în dreptul primului atelaj, birjarul a tras de hățuri spre stînga, m-a împins pe contrasens iar apoi m-a lovit cu biciul (!).

Romînia la centenar. Am poze și martori. L-am identificat pe birjar, 112, bună ziua, următoarea oră și jumate mi-am petrecut-o la poliție scriind declarația, reclamația, etc.

Concluzia: oricum este foarte greu să fii cetățean activ la noi, în primul rînd fiindcă dacă te apuci să atragi atenția fiecăruia în parte în legătură cu ce face rău, nu mai ai timp să te ocupi și cu altceva.

De aceea de acum înainte voi încerca și cu educarea. Măcar la atît să fie bun și Fb-u’ ăsta. În fiecare zi voi scrie un sfat, practic și cît se poate de bine argumentat (dîn ale vieții, cum ar fi spus fostul nostru șofer de la proefem), pe care sper să îl share-uiască cît mai mulți dintre voi.

Aceste sfaturi nu sunt ale noastre “și nici ale urmașilor noștri, ci ale urmașilor urmașilor …” ălora aflați în zona crepusculară a punctelor de intersectie dintre bule. V-ați prins, da?
Deci, Sfatul Practic nr. 1: Nu te duce în parc cu bicla.

Parcul e un loc bun pentru multe chestii dar dacă ești orice altceva decît un copil sau, hai, un adult care învață să meargă, alege alt loc. Dacă știi să mergi dar trebuie totuși să te bagi prin parc, măcar nu fi atît de bou încît să mai și gonești clincănind din clopoțel, speriind mamele cu copii în cărucior.

Cînd vrei fitness cu bicla, dacă nu-ți poți permite pădurea Băneasa sau similar, alege niște zone cu trotuare mai late și mai lungi. Parcul nu e nici o treabă, ba, dacă te crezi mai bun decît ești, poate fi periculos pentru tine și pentru ceilalți.

Iar dacă ai biclă închiriată de aia cu reclame la bănci sau supermarketuri, mersul tău trebuie să fie prudent ca pe sîrmă. Aia nu e biclă, ci bilet spre spital”.

Previous Story

Brașov. Așa arătau profesorii de la Șaguna, în 1906. Viata in Schei: „Am cercetat arhiva familiei după o fotografie sugestivă pentru începutul de an școlar. Iată ce am scos din joben”:

Next Story

Oktoberfest Brașov, programul de luni, 10 septembrie