Video Brașov. Americanii restaurează biserica de la Rotbav, uitată de autorități. Paula Rusu: „Daca va rataciti pe drumuri de tara, din alea care nu au vazut asfaltul niciodata, dinspre Brasov spre inima Ardealului, o sa gasiti cetati fortificate in jurul bisericilor evanghelice sasesti care par mai …”

Last Updated on august 2, 2018 Ambasada Americii restaurează 3 bieserici medievale din Transilvania, una din Rotbav, Brașov.

Jurnalista Paula Rusu: „Stiti, la sosea, pe E60, la Rotbav turnul bisericii fortificate s-a prabusit aproape in drumul mare fiindca nicio autoritatea locala sau judeteana, nu mai vorbesc de vreuna centrala, nu si-a batut capul cu biserica asta. Turnul ala a picat intr-o noapte, si a zacut in moloz o vreme, dupa ce crapatura din zidul bisericii s-a adancit vreme de vreo 20 de ani…

Cred ca 90% din oamenii din lista mea habar nu aveti unde e Daia!
E undeva printre dealuri, in Ardeal, la limita dintre judetele Mures, Sibiu si Brasov, departe de drumurile nationale.

Si mai stiu sigur ca cei mai multi dintre voi ati auzit de bisericile fortificate din Transilvania dar credeti ca mai sunt in picioare doar cele care mai apar pe niste harti turistice. Nu-i asa. Daca va rataciti pe drumuri de tara, din alea care nu au vazut asfaltul niciodata, dinspre Brasov spre inima Ardealului, o sa gasiti cetati fortificate in jurul bisericilor evanghelice sasesti care par mai degraba uitate de timp si de oameni, le stiu doar localnicii si poate vecinii din imprejurimi.

Mi se pare senzational ca mesteri straini sunt acum la Daia (MS) ca sa repare biserica saseasca fortificata.

De asta imi pare fabulos ca vine U.S. Embassy Bucharest sa refaca patrimoniul de care noi ne batem joc”.

U.S. Embassy Bucharest: „Moștenirea culturală ocupă un loc aparte în prietenia româno-americană. După o donație pentru restaurarea a trei biserici medievale fortificate din Transilvania, ambasadorul Hans Klemm a mers să revadă bisericile și să cunoască echipa care se ocupă de restaurare.

Vezi aici Video:

Video: Viorel Andrievici”

Previous Story

Brașov: Traseu de biciclete, de „La Iepure” până la Poienelor. 4 kilometri, vor trece pe Bulevardul Cetăţii, prin Parcul Răcădău şi pe străzile Vasile Alecsandri, Carpaţilor, Poienelor,

Next Story

(Foto) Spre Brașov e jale, cu trenul sau mașina. „DN1 portiunea Brasov -Sibiu e un cosmar. Obisnuita aglomeratie de august e dublata de competenta astora de la drumuri care pana acum nu avut vreme de …”